Mexikói és francia (provanszi) melegszendvicsek készítése – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. október 19., csütörtök, Nándor napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Mexikói és francia (provanszi) melegszendvicsek készítése

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
A melegszendvicsek készítése gyors és olcsó. Legnépszerűbb a magyaros, a pizzás, a provanszi, a mexikói és a hamburgeres. Elkészítésük viszonylag egyszerű, meg kell sütni és ízlés szerint sajttal vagy egyébbel kiegészíteni.

Mexikói melegszendvics receptje

Hozzávalók:
•    12 szelet zsúrkenyér,
•    szendvicsmargarin,
•    12 szelet gépsonka,
•    egy kis konzerves
    paradicsompüré,
•    kb. 30 dkg mexikói
    zöldségkeverék (zöldbab, zöldborsó, pritaminpaprika- kockák, kukorica,
    sárgarépa),
•    őrölt csípős pirospaprika,
•    15 dkg reszelt trappistasajt.
Elkészítés: A zöldségkeveréket enyhén sós vízben megpároljuk, majd leszűrjük. A párolás ideje alatt a kenyérszeleteket margarinnal, majd a tetejét vékonyan az őrölt paprikával és margarinnal elkevert paradicsompürével megkenjük. Mindegyikre egy-egy sonkaszeletet teszünk, ráhalmozzuk a leszűrt zöldségeket, majd beborítjuk reszelt sajttal. A sütőben addig süssük, amíg megpirul a sajt.

 

Provanszi melegszendvics receptje

Hozzávalók (1 adag):
•    1 db zsemle,
•    150 g melegszendvicskrém
     (provanszi),
•    4 dkg füstölt sajt,
•    1 db paradicsom,
•    1 evőkanál chiliszósz,
•    10 db zöld olajbogyó,
•    só ízlés szerint,
•    2 csipet fekete őrölt bors,
•    1 teáskanál oregánó,
•    1 teáskanál bazsalikom.
Elkészítés: A paradicsomot felszeleteljük, a sajtot lereszeljük. A zsemlét kettévágjuk, megkenjük a szendvicskrémmel, locsolunk rá chilikrémet, rárakjuk a paradicsomot, fűszerezzük, rászórjuk a sajtot és az olívabogyókat, majd grillezzük.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum