Kállósemjén állandó lüktetésben – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Kállósemjén állandó lüktetésben

Egy 3700 fős nagyközség a Nyírség szívében, városok ölelésében, karnyújtásnyira a megyeszékhelytől. Állandó lüktetésben az őt keresztülszelő főútvonalnak, a közeli autópályának és az itt élő embereknek köszönhetően. Nagyközségként ugyanakkor kellemes családias övezet.

Intézményi ellátottsága által iskola, egységes óvoda és bölcsőde, gyerekház, gondozási központ áll nyitva a lakosság előtt. Háziorvosok, fogorvos, védőnő, gyógyszertár gondoskodik a helyben élők egészségi állapotáról. Emellett azon ritka települések közé tartozik, ahol felekezeti béke honol. A műemlék görög templom, a római katolikus és a református egyház egy-egy temploma tekint le büszkén a településre. Nálunk soha nem áll meg az élet. Egész évben rendezvények sokasága követi egymást a gyereknaptól a jótékonysági bálokon át a falunapig. Szabadidejükben civil közösségek töltik hasznosan óráikat közösségi tereinkben. Érdeklődési körének megfelelően bármely korosztály megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot. Csatlakozhat a kézműves műhelyhez, énekelhet népdalkörben vagy kórusban, focizhat, építhet legórobotot, játszhat táblajátékot, megtanulhat szőni, horgolni vagy éppen lekvárt főzni. S ha eljön a jól megérdemelt pihenés és kikapcsolódás ideje, akkor természetvédelmi területek, horgásztó, tájház, lovas tanya, étterem várja az érdeklődőket.
A település három temploma mellett három kastély őrzi őseink hagyatékát. A Gyulaházi-kúria, a Wolkenstein-kastély és a gyönyörűen felújított Kállay-kúria remek helyszínt biztosítanak egy kellemes sétához, egy történelmi kiállítás megtekintéséhez vagy csupán egy kellemes beszélgetéshez a kávéház teraszán, miközben a gyerekek remekül szórakoznak a XX. század elejét idéző játszószobában.
A Kállay-kúriában helyet kapott a Kállay-család életét bemutató helytörténeti kiállítás, mely szorosan összekapcsolódott a település történelmével. Egy ’20-as évekbeli nosztalgiát felidéző kávézó nyújt felüdülési lehetőséget a kiállításlátogatás után. Tovább emeli a kor hangulatát a kipróbálható 1931-es Ford A modell veterán autó, mely várja az ide érkező kedves látogatókat.
A rendezvényüket kellemes környezetben eltölteni  kívánókat egy 120 férőhelyes rendezvényterem várja a Kállay-kúria emeletén,  a fáradt, elcsigázott utazóknak pedig egy 18 férőhelyes szálláshelyiség nyújt pihentető alváslehetőséget. A kényelmes séták és családi beszélgetések helyszínének pedig kiváló helyszínt nyújt a kúriához tartozó 5 hektáros park területe.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket, kérjük keressenek bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:
4324 Kállósemjén, Kölcsey u. 4.
Tel.: (+36-20) 382-4373
Weboldal: www.kallaykuria.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum