Szezonnyitó a Balatonnál – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 20., szerda, Rafael napja van.

Rovatok

Régiók

Szezonnyitó a Balatonnál

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Hamarosan indul a balatoni nyári szezon, már hetek óta nagy a készülődés a vendégek fogadására, hiszen május 13-án a balatonfüredi mólónál egy virágkoszorú szimbolikus vízbe dobásával hivatalosan is megadják a jelet. Erre már nemcsak a vitorlák nyílnak ki, hanem a szezonális éttermek, szállodák, panziók, felhúzzák a rolót a büfék, a kolbász- és a halsütők, a fagylaltozók, s kinyit maga a Balaton is, elindul a hajózási és nemsokára a fürdőzési szezon.

Mint sok évtizede, az idén is Balatonfüred a színhelye az idegenforgalmi és hajózási szezon hivatalos megnyitójának. Az évadnyitó vitorlabontó ünnepség nemcsak jelképes elindítója a nyárnak, hanem valódi fieszta is, hiszen a több mint 80 éves múltra visszatekintő esemény immár rendezvénysorozattá nőtte ki magát és évről évre színes sport- és gazdag kulturális programot kínál az érdeklődőknek. Érdemes tehát a nyarat Füreden kezdeni és talán folytatni is, hiszen az idén különösen sok, köztük jelentős nemzetközi eseménynek is otthont ad a város. A vitorlabontásnál az ünnepi hangulatot kikötői térzene, a vitorlásversenyzők látványos bevonulása és az évadnyitó köszöntő beszédek alapozzák meg, majd valóban kibomlanak a vitorlák, és elindul az évadnyitó vitorlásverseny rajtja. Az ünnep részvevőit, a verseny szurkolóit és a látogatókat este a Kisfaludy Színpadon a Füred Dixieland Band koncertje várja.
Ezzel kezdetét veszi az igazi füredi nyári idény, amelyben az idén a pálmát minden bizonnyal a július 14. és 30. között megrendezendő vizes vb eseményei viszik el. Balatonfüreden a nyílt vízi úszóversenyek zajlanak majd, így a városnak – Budapesthez hasonlóan – meghatározó szerepe lesz abban, hogy hazánk felkerül-e a világversenyek rendezésére alkalmas országok listájára. Ezért nagy az igyekezet, hogy minden megfeleljen a követelményeknek és a helyi beruházások időben elkészüljenek. A versenyre várhatóan közel 200 versenyző és 150 kísérő érkezik, a párhuzamosan zajló mastersversenyek résztvevőinek száma ugyanakkor háromezer, a kísérők száma akár tízezer is lehet. A fürediek ennél is több nézőre, a versenyek kedvéért a városba látogató vendégre számítanak. A helyszínen kétezer fős ideiglenes, vízen „lebegő” nézőtér és három „úszó” kivetítő várja majd a szurkolókat. Nem kell aggódni amiatt sem, hogy az időjárás közbeszól, mert a szervezőknek figyelembe kell venniük az időjárási viszonyokat, és akár órákkal is eltolhatják az egyes versenyek rajtját vagy pótversenynapot is kijelölhetnek. Az élményről semmi esetre sem maradnak le az odalátogatók! 

 

A Balaton déli partján, Siófokon a szezonnyitót a pünkösdi ünnephez kötik: június 2–5. között, péntektől hétfőig tartják ingyenes programkavalkáddal: felvonulással, vásárral, koncertekkel, neves fellépőkkel, bemutatókkal. A fesztivál részeként átadják a nyár főváro­sának kulcsát, a Kálmán Imre-emlékplakettet, valamint a város Pro Turismo Díjait. A fesztivál teljes ideje alatt kézművesek, kereskedők és vendéglátók várják a vendégeket Siófokon a Fő téren. Minden program ingyenes, a szórakozásról többek között a Mágustones, a Balaton Tánc Egyesület, a Kalandárium, a Czutorborsók és a The Freak gondoskodik.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum