Hétvégén a lepkéké a főszerep az Őrségben – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. június 26., szerda, János napja van.

Rovatok

Régiók

Hétvégén a lepkéké a főszerep az Őrségben

2017. május 12–14.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Május 12. és 14. között ismét megrendezik az Őrségi lepkekaland eseményt, amely során számos program várja majd az érdeklődőket. Kezdők és haladók egyaránt bevezetést nyerhetnek a lepkehatározás rejtelmeibe, de éjszaka is megfigyelhetjük az apró állatok életét. 

A háromnapos rendezvényen előadások révén tudhatunk meg többet a lepkék világáról, de szakértők vezetésével útra is kelhetünk, hogy a parányi rovarok nyomába eredhessünk.

 

Program:

Május 12., péntek:

Szalafő-Pityerszer, Őrségi Népi Műemlékegyüttes, 9–15 óra: Játékos vetélkedő szervezett iskolás csoportok számára.

Őriszentpéter-Siskaszer, Harmatfű Természetvédelmi Oktatóközpont, 16–19 óra: Előadások lepkékről. Szentirmai István: Lepkék és védelmük az Őrségi Nemzeti Parkban. Scherer Zoltán: Lepkehatározás kezdőknek és haladóknak. Ravasz Balázs: A rovarfotózás elmélete. Gergely Péter: Lepkefotózás Európában és távolabbi földrészeken.

Őriszentpéter-Keserűszer, Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság kutatóháza, 21–24 óra: Éjszakai lepke megfigyelése.

 

Május 13., szombat:

Magyarszombatfa, Gödörházi láprét, 5–8 óra: Természetfotós túra Ravasz Balázs, Szombathelyi Ervin és Havas Márta vezetésével. Előzetes regisztráció szükséges (lepkekaland@gmail.com).

Szalafő-Pityerszer, Őrségi Népi Műemlékegyüttes, 10–16 óra: Játékos vetélkedő családok számára. Vezetett lepkésztúrák: délelőtt 10-kor és ½ 12-kor, délután ½ 2-kor és 3-kor. Fotókiállítás az előző évi természetfotós túra legjobb képeiből egész nap. 9–16 óra: Lepkevadászat: ritka fajok felkutatása és felmérése az Őrségi Nemzeti Parkban lepkeszakértők vezetésével. Kísérőprogramok: hagyományos tökmagolajütés, őrségi kerekperec-készítés, színes gasztronómiai kínálat. 21–24 óra: Éjszakai lepke megfigyelése.

 

Május 14., vasárnap:

Magyarszombatfa, Gödörházi láprét, 5–8 óra: Természetfotós túra Ravasz Balázs, Szombathelyi Ervin és Havas Márta vezetésével.Előzetes regisztráció szükséges (lepkekaland@gmail.com). 

Ausztria, 8–14 óra: Szakmai tanulmányút az ausztriai lepkevédelem megismerésére. Előzetes regisztráció szükséges (lepkekaland@gmail.com).

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum