Mádi zsidó napok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 25., szerda, Márk napja van.

Rovatok

Régiók

Mádi zsidó napok

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Mádon a tokaji borvidék szívében a tavalyi sikeres indulás után idén második alkalommal kerül megrendezésre a Mádi zsidó napok. A tavalyi évben hagyományteremtő céllal szervezett esemény nagy sikere után idén nyáron is színes kulturális programokkal, közös szombatfogadással, gasztroélménnyel és kalandokkal várják az érdeklődőket, közben pedig felfedezhetjük Európa legszebb barokk zsinagógáját és annak környékét is.

Idén június 30. és július 2. között egy hosszú hétvégére ismét zsidó napok lesznek Mádon, amelynek keretében három napon át koncertek, kiállítások és gasztronómiai események várják a látogatókat. Az észak-magyarországi zsidóság egyik hajdani központjában, Európa legszebb barokk zsinagógájában a látogatók együtt fogadják a sábeszt, megismerhetik és gyakorolhatják a zsidó vallási hagyományokat és felfedezhetik a felújított rabbiházat is. Péntek délután a szabadidős programoké és a kreativitásé a főszerep, barheszsütéssel, kézműves- és gyermekprogramokkal kezd a fesztivál. Szombaton kabbalaelőadásokon és pincelátogatáson vehetünk részt, este pedig a különleges atmoszférájú mádi zsinagógában mutatja be az „Odesszai történeteket” Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója. Miről szól az „Odesszai történetek”? A tízes és húszas évek zsidó Odesszáját. Odessza régóta „humorfőváros”. A dalokból és viccekből elénk tárul az ottani zsidó élet, a zsidó világ színessége, gazdagsága. Az odesszai zsidó zenei világban kalauzunk és tolmácsunk a Munkácsról származó klezmerkirály: Fegya. Anatevkai idegenvezetőnk: Dunai Tamás.

Az előadást követően fáklyás sétára indulhatnak az érdeklődők, felfedezve a csodarabbik útjának állomásait. A harmadik napon a kirándulásé és természetjárásé a főszerep: megismerhetjük az erdőbényei mikvét, mely Európa egyetlen folyóvízre épült rituális fürdője, és bejárhatjuk a 2016-ban épült olaszliszkai emlékhelyet, mely a második világháborúban innen elhurcolt zsidó családoknak állít emléket. A csodálatos környezet a kötetlen és lendületes programok mellett a kiváló hangulat is biztosított a második Mádi zsidó napokon.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum