150 év után újra koronázás lesz a Grassalkovich-kastélyban – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.

Rovatok

Régiók

150 év után újra koronázás lesz a Grassalkovich-kastélyban

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Június 17-én a gödöllői kastélyban rendezik meg a Nemzet szépe szépségversenyt, szinte napra pontosan 150 évvel azt követően, hogy megkoronázták Sissit, az utolsó magyar királynőnket.

Wittelsbach Erzsébet magyar királyné megkoronázására 1867. június 8-án került sor a budai Nagyboldogasszony-templomban. A kötődő hagyományok részeként kapták használatra a koronauralomként kezelt gödöllői kastélyt.

A Grassalkovich-kastély Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya. Az 1730-as években Grassalkovich Antal építtette, majd gyermeke bővíttette. 1990-ben a szovjet csapatok kivonulása után az épületet kiürítették és felújították, ma múzeum működik benne és jelentős rendezvényközpont is.

„A Grassalkovich-kastély volt Sissi kedvence, ezért van egy olyan attidűdje, kisugárzása, hangulata, amely méltó a Nemzet szépe szépségversenyhez. Az eseményen érték a lányok természetessége, így tetoválással, plasztikai műtét után és testékszerrel sem lehet jelentkezni” – mondta Felleg Vivien versenyigazgató.

Magyarországon második alkalommal rendezik meg a versenyt, amely hazánk legmagasabb díjazású szépségversenye lesz. Az elődöntőkből továbbjutott szépségkirálynő-jelöltek 10 napos felkészítő táborban tanulják meg a koreográfiát, és készülnek fel a döntőre.

A magyar győztes jövőre részt vesz a Miss Nation’s Beauty világversenyen.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum