Gyereknapi hétvége az Agórában – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Gyereknapi hétvége az Agórában

2017. május 27–28.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Készíts a kémia segítségével színes virágokat és képeslapokat vagy a littleBits-készletekből olyan kütyüt, amely képes egy lufit a levegőben tartani! Ismerkedj meg az Agóra-tó élőlényeivel vagy irányíts egy robotot! Különleges tudományos kalandok, izgalmas foglalkozások és játékos feladatok várják a gyerekeket ezen a hétvégén az Agórában. Ha jó idő lesz, lehet a Napot is kémlelni távcsővel. Az Agóra ezen a hétvégén kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.

Részletes program:

Kémleld a napot!

Időpont: szombat és vasárnap 10–12 óra. Helyszín: az Agóra előtti tér. Jó idő esetén az Agóra csillagászai kitelepülnek az épület elé a mobil naptávcsővel, amelyen keresztül a látogatók megcsodálhatják a Napot.

 

Színes kísérletek

Időpont: szombat és vasárnap 10.30, 11.30 óra. Helyszín: kémialabor, földszint. Tényleg kék a kék filctoll, mitől barna a barna és hogyan bírhatjuk mozgásra a színeket egy papírlapon? A kémilaborban érdekes kísérletek segítségével a kisebbek színes virágokat, a nagyobbak képeslapokat készíthetnek. A 10.30 órakor kezdődő foglalkozást 5 éves kortól, a 11.30 órakor kezdődőt pedig 8 éves kortól ajánljuk. A 20 perces programra egyszerre 20 látogatót tudunk fogadni. Regisztráció a helyszínen.

 

Robotok a pályán

Időpont: szombat és vasárnap 10.30, 13.30, 16.30 óra. Helyszín: nagyelőadó. Vajon hogyan tudnak mozogni, megfordulni, vonalat követni, sőt akadályt kikerülni a robotok? Kukkants be a robotika világába! A 30 perces robotika bemutatót 8 éves kortól ajánljuk.

 

Planetárium: A Földtől a világegyetemig

Időpont: szombat és vasárnap 11 óra. A teljes kupolás film a világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kíséri végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és a modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A programot 6 éves kortól ajánljuk.

 

Villámshow

Időpont: szombat és vasárnap 12 óra. Helyszín: nagyelőadó. Mik azok a szikrák, és hogyan jönnek létre a villámok? Miért van hangjuk és fényük? Milyen hatással vannak környezetükre és kell-e tőlük félnünk? A kísérleti bemutatón több fénykard is előkerül! A programot 6 éves kortól ajánljuk.

 

Planetárium: Lehozzuk a csillagokat!

Időpont: szombat és vasárnap 14 óra. A hatalmas kupola alatt az Agóra csillagásza tart előadást. A 20–25 perces programban a tavaszi csillagképekkel, az évszakok kialakulásával és a holdfázisokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az előadást 6 éves kortól ajánljuk.

 

Fagyos kísérletek

Időpont: szombat és vasárnap 15 óra. Helyszín: nagyelőadó. Nagy hidegben úgy tűnhet, hogy a tudomány megbolondul: a levegő szétfolyik, a növények szilánkosra törnek, a felfújt lufi összezsugorodik, sőt akár egy banánnal is be tudjuk verni a szöget a fába. Próbáld ki nálunk, hogyan változtatja meg a hétköznapi tárgyakat az extrém hideg! A kísérleti bemutatót 6 éves kortól ajánljuk.

 

Élet egy csepp vízben

Időpont: szombat 14, 16 óra. Helyszín: hidrobiológia-labor, földszint. Milyen állatok laknak egy csepp vízben? Szabad szemmel és mikroszkóppal feltérképezzük az Agóra-tó apró élővilágát, testközelből megismerjük a víziskorpiót, a szegélyes vidrapókokat, a mikroszkopikus amőbákat és az űrt is megjárt medveállatkákat. A 30 perces foglalkozást 8 éves kortól ajánljuk. A programra egyszerre 20 látogatót tudunk fogadni. Regisztráció a helyszínen.

 

LittleBits: Legyél feltaláló!

Időpont: vasárnap 14, 16 óra. Helyszín: fehér szemináriumterem, 1. emelet. A 45 perces foglalkozáson a gyerekek a littleBits-készletekből készíthetnek vicces kütyüket, például olyan szerkezetet, amely képes egy lufit a levegőben tartani vagy buborékot fújni. A foglalkozást 8 éves kortól ajánljuk. A programra egyszerre 16 látogatót tudunk fogadni. Regisztráció a helyszínen.

 

Planetárium: Visszatérés a Holdra

Időpont: szombat és vasárnap 17 óra. A teljes kupolás film Google holdversenyéről szól, amelyben privát csapatok vetélkednek. Céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben egy magyar társaság is versenyben van. A programot 6 éves kortól ajánljuk.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum