Visegrádi nyár – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 20., szerda, Rafael napja van.

Rovatok

Régiók

Visegrádi nyár

2017. május 27.–szeptember 2.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Az élő középkor városa idén ismét meghirdeti a Visegrádi nyár kulturális eseménysorozatot, amelynek keretében májustól szeptemberig szinte minden hétvégén valamilyen ingyenes program várja a vendégeket a kivételesen szép fekvésű város megújult rendezvényterén.

Visegrád az egész évben látogatható kulturális látnivalók mellett számos programlehetőséget kínál a teljes nyári turisztikai szezonra. A rendezvények közül kiemelkedik a háromnapos történelmi fesztivál, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok július 7–9-én.

Visegrád a fővároshoz való közelségének köszönhetően bármely hétvégén kiváló célpontja lehet a kikapcsolódásra vágyó budapesti érdeklődőknek. A Visegrádi nyár 2017 keretében számos koncert, színházi előadás, fesztivál és gyerekprogram várja a látogatókat.  

A sorozat nyitórendezvénye  május 27-én a IV. Nemzetközi Gasztrofesztivál, amelyre a szervezők különleges helyi ételekkel és a The Bits, Beatles emlékegyüttes fellépésével várják a látogatókat. A zenekar minden bizonnyal remek aláfestő zenét szolgáltat majd a helyi ízeket és a történelmi magyar borvidékek kínálatát is bemutató rendezvényhez.

A Visegrádi nyár ezt követő eseménye a tavaly óta kétnaposra bővült rock- és bluesseregszemle június 16–17-én, az idén IV. alkalommal megrendezett Visegrock Fesztivál. Idén fellép a Skorpió, a P. Box, a Tűzkerék XT, a Tunyogi Péter emlékzenekar, a Török Ádám és a Mini, a Twin City, a Rockin Rockcats és még sokan mások. A tradíciókhoz híven a fesztiválon bográcsos főzőversenyt is hirdetnek, amire már most várják a csapatok jelentkezését. A zenei programok közül mindenképpen érdemes kiemelni továbbá az olasz O Sole Trio Piazza Grande című estjét. A klasszikus crossoveregyüttes tagjai Erin Shields szopránénekes, Giuseppe Spoletini bariton és David Shenton zongora- és hegedűvirtuóz. A humoros előadásmódjáról ismert zenekar rendszeresen lép fel és ad telt házas koncerteket az Egyesült Államokban, Kanadában és az Egyesült Királyságban. A szervezők ugyanakkor nem feledkeztek meg a keményebb műfajok kedvelőiről sem, így ugyancsak a programsorozat keretében július 22-én fellép a magyar heavy metal történetének egyik legsikeresebb együttese, a tavaly 30. születésnapját ünneplő Ossian zenekar.

A koncertek mellett a városi rendezvénytér rendszeres helyszíne szabadtéri előadásoknak is. A színpadon július 15-én a Néri Szent Fülöp életét bemutató nagy sikerű olasz filmklasszikus, a Legyetek jók, ha tudtok musical adaptációját lehet megtekinteni a Budaörsi Latinovits Színház előadásában. Augusztusban a magyar államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan a Fitos Dezső Társulat és a Szentendrei Tánceggyüttes közösen adja elő a Falusi színek elnevezésű műsorát. A már Washingtonban is sikeresen bemutatott táncszínházi darabot és gálaműsort követően a Duna feletti tűzijáték, majd az est zárásaként a retró utcabál biztosítja a jó hangulatot. A Visegrádi nyár utolsó rendezvényén, a szeptember 2-án megrendezésre kerülő Gyerekfesztiválon idén a veszprémi Kabóca Bábszínház vízibábjáték-előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A Nyulász Péter ifjúsági regényét feldolgozó Helka, a Balaton tündére című darab Helka hercegkisasszony kalandjait a Balaton és a Bakony ismert helyszínein jeleníti meg.

A rendezvények megközelítésének szempontjából érdemes tájékozódni a Mahart Passnave új menetrendszerű hop-on hop-off járatairól, amelyek májustól októberig (hétfő kivételével) a hét minden napján 3 alkalommal járnak a Budapest–Szentendre–Visegrád útvonalon.

 

www.visegrad.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum