Pünkösdi nyitott pincék a villányi borvidék gasztrofalujában – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Rovatok

Régiók

Pünkösdi nyitott pincék a villányi borvidék gasztrofalujában

Palkonya, 2017. június 3–4.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem csak a kultúra, de a gasztronómia kedvelőinek is kedvez. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 23. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket.

A kis baranyai falutól már megszokhattuk, hogy egész évben változatos programokat kínál, így pezsdítve fel az 53 présházból álló pincesorát, mely országos műemléki védettséget élvez.

Június 3-án, szombaton exkluzív kóstolóra invitálnak mindenkit a családi pincék, míg vasárnap több ezer fős forgatagra számíthatnak a villányi borok szerelmesei. A rendezvényt minden évben pünkösdvasárnap tartják meg 1994 óta, amikor is először a falukép védelmi nap keretében nyitottak ki a pincék. Az idei évben a gasztronómiai kínálat igen színes lesz, hiszen a minőségi palkonyai borok mellé hagyományos és streat food ételekkel is készülnek a szervezők.  

A tavalyi évhez hasonlóan, Palkonya Plusz néven június 3-án, szombaton is kinyitnak a pincék, amikor is a palkonyai borok legjava kerül bemutatásra. A palkonyai pincesoron megvásárolható kóstolópohár, illetve 7 Palkonya Plusz-kóstolójegy 4500 forintért vásárolható és 7 pince magas minőségű vörösboraira váltható be.

Pünkösdvasárnap több tucat programmal készülnek a településen. A gyerekeket Tamás Éva játéktára és kézműves foglalkozás várja, a borkedvelőket pedig a Band Of StreetS, a Bartók Béla Férfikar és még sok más fellépő szórakoztatja majd. A fesztiváli forgataghoz és a jó hangulathoz természetesen a kiváló villányi borok is hozzájárulnak. Kóstolópohár a vasárnapi napon 2800 forintért vásárolható, mely egy üvegpoharat és 10 db kóstolójegyet tartalmaz, amit 12 órától este 20 óráig lehet beváltani a pincéknél. (A pohár és a kóstolójegy megvásárlásával a rendezvény és a falu kulturális eseményeit is támogatják!)

Teljes útlezárás lesz Palkonyán pünkösdvasárnap 10-től 23.30-ig, így ajánlott vonattal érkezni a rendezvényre. A Pécs–Villány vonalon menetrend szerint közlekedő vonatok 200–500 ülőhellyel járnak június 4-én, vasárnap.

 

www.palkonya.hu

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum