Az Agóra Tudományos Élményközpont júniusi programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Az Agóra Tudományos Élményközpont júniusi programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. május
Nyitvatartás egyéni látogatók számára: kedd–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és viss között délelőttönként is fogad az intézmény, 9 órától. Az Agóra 2017. június 4-én, pünkösdvasárnap nyitva tart.

Júniusi programok:

2017. június 1–31.

Programok a digitális planetáriumban

A Földtől a világegyetemig

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette. Narrátor: Varga Klári.

 

Lehozzuk a csillagokat!

Éjszakai égbolt napközben az Agórában! A 8 méter átmérőjű  hatalmas  kupola alatt naponta többször tart az Agóra csillagásza előadást. A 20–25 perces programban a tavaszi csillagképekkel, az évszakok kialakulásával és a holdfázisokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

Visszatérés a Holdra

40 éve jártunk utoljára a Holdon, ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy szenzációs megmérettetésről. A Google holdversenyében privát csapatok vetélkednek, céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben már csak 16 csapat van versenyben, köztük egy ígéretes magyar társaság is, a Puli Space Technologies. Narrátor: Gáti Oszkár. A planetárium maximális befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel. A planetáriumi műsorokat 6 éves kortól ajánlják.

 

2017. június 4., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Csigaműhely

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Látnak-e a csigák? Van-e foguk ezeknek az élőlényeknek? Ezen a foglalkozáson egy különleges technikát alkalmazva papírból csigát és egyéb állatokat formázhatnak a gyerekek, a kisebbekkel nyomdaképet készítünk, és közben kiderül az is, milyenek a csigák hétköznapjai. Ajánlott életkor: 6–10 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2017. június 10., szombat 110.30–12.00 óra

Kreatív tudomány: Hangszergyár

A nyári szünet előtti utolsó programon is izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Ha zenélni támad kedved, de nincs mivel, akkor se törj le, hiszen egyszerű tárgyakból is tudsz hangszereket készíteni! A nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson vidám, egyszerű zenekeltő eszközöket kreálhatnak a gyerekek az Agórában. Üsd, fújd, forgasd, zenélni jó! A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. június 11., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Robotika kicsiknek

A nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson is különleges tudományos kalandok várják a gyerekeket. Mitől lehet „okos” egy pörgettyű vagy extra erős egy emelőszerkezet? A nyári szünet előtti utolsó foglalkozáson a WeDo Robotics-készlet segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. Ajánlott életkor: 7–11 év. A másfél órás programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2017. június 24–25.

Rajzolj a levegőbe! – Leonar3Do-hétvége az Agórában

Hogyan lesz a körből gömb, a téglalapból henger? Hogyan tudjuk életre kelteni a síkidomokat a térben? Rátai Dániel ismert találmánya, a Leonar3Do a számítógépek kétdimenziós világát szó szerint kiemeli a monitorok síkjából. Ismerkedj meg nálunk a művészek, építészek és játéktervezők ezrei által használt háromdimenziós tervezéssel és alakítsd saját kezeddel a virtuális valóságot! 3D-s szemüveget fel! Mindkét nap több Leonar3Do-foglalkozást is indítunk, amelyeken az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A 45 perces programokat 8 éves kortól ajánljuk. A foglalkozásokra a helyszínen lehet regisztrálni.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum