18. Tatai sokadalom – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

18. Tatai sokadalom

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
A Tatai Kenderke Néptáncegyesület június 16–18. között 18. alkalommal rendezi meg a Tatai sokadalmat, amelynek részeként a városi művészeti díjakat is átadják.

A háromnapos népművészeti fesztiválon majd' félszáz program várja az érdeklődőket a város szívében, az Angolparkban. A Tatai Önkormányzat támogatásának köszönhetően az idei esztendőben is ingyenesen látogatható a rendezvény. A népi kultúrát bemutató Tatai sokadalmat emellett támogatta a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola és a Nemzeti Kulturális Alap.

A Kenderke nagyrendezvénye nem pusztán népművészeti fesztivál, hanem kulturális találkozóhely, színtér a különböző művészeti ágak és stílusok képviselőinek. A sokadalomban találkozik a múlt a jelennel, a hagyományos a haladóval, a régi az újjal. A vendégek megtapasztalhatják, hogy a néphagyományok velünk élnek, gazdagítják életünket, színesítik a világunkat.

A fesztiválon gasztrosétány, gyermektisztás, kézműves mesterek vására, nép-, világ- és könnyűzenei koncertek, néptáncelőadások várják az érdeklődőket. A meseelőadásokat és gyerekkoncerteket most is kiemelt figyelemmel szervezték meg, emellett többek között kézműves foglalkozások, kosaras körhinta, valamint hagyományéltető, interaktív múzeum várja a kisgyermekes családokat.

A helyi óvodák, iskolák, művészeti együttesek mellett a Kuttyomfitty Társulat, Écsi Gyöngyi felvidéki mesemondó, a Kolompos, a Cserszömörcze és a Cimbaliband együttesek is. Az estéket táncház zárja: pénteken és szombaton népzenei táncházakat, vasárnap pedig a Pedrofon Zenekar közreműködésével az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereivel sátorbált rendeznek. A rendezvényen fellépnek a Kenderke Művészeti Iskola csoportjai, kiemelkedően szereplő Cifrabojtár-díjas szólistái, Fergeteges-díjazottak, valamint tatai és környékbeli táncegyüttesek.

 

www.kenderke.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum