Nyári színházi közlekedés a Margitszigetre – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Nyári színházi közlekedés a Margitszigetre

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Június 9-én a Nemzeti Filharmonikusok és Hilary Hahn hegedűművész ünnepi nyitókoncertjével veszi kezdetét a tizenkét héten át tartó Budapesti Nyári Fesztivál. A margitszigeti munkálatok miatt gépkocsival egyelőre nem lehet behajtani a sziget területére, így a fesztivált szervező Szabad Tér Színház egyéb közlekedési eszközök igénybe vételét javasolja a színpad zavartalan megközelítésére.

Mivel a Margitsziget északi parkolója a folyamatban lévő útburkolati munkálatok befejezéséig nem üzemel, és személygépkocsival a Margitszigetre behajtani, illetve parkolni nem lehetséges, az ország legnagyobb kulturális fesztiválját szervező Szabad Tér Színház több lehetőséget is kínál vendégeinek a Margitszigeti Szabadtéri Színpad megközelítésére.

Érkezés a 26-os és 226-os BKK-busszal, járatsűrítéssel. Előadás után a helyszín elhagyása a BKK-különjáratokkal.

MAHART színházi hajójárattal a színház saját kikötőjébe érkezés, és onnan előadás után visszautazás. Megállóhelyek: Vigadó tér, Batthyány tér, Szent István park. Részletes menetrend: https://szabadter.hu/szinhazi-hajojarat.html. Online hajójegyvásárlás: http://b2c.mahartpassnave.hu/mahartweb.

Taxival: minden taxitársaság számára előadásnapokon engedélyezett az Árpád híd felőli behajtás a szabadtéri színpadig a színház vendégeinek beszállítására és előadás utáni kiszállítására.

Előadások utáni éjszakai közlekedési információk: http://bkk.hu/ejszakai. A 4–6-os villamos és a 41 éjszakai buszjárat az előadások után meghosszabbított nyári menetrend szerint közlekedik.

Parkolási információk: Személygépkocsival a Margitszigetre behajtani és parkolni nem lehetséges. Parkolásra javasolt helyek a pesti és a budai oldalakon érhetők el, a kikötők körüli környező utcákban és a rakparton.

A Budapesti Nyári Fesztivál egészen augusztus végéig várja az érdeklődőket a „Kultúrák és kontinensek találkozója” mottóval. Olyan világsztárok és szuperprodukciók érkeznek a Margitszigetre a 2017-es évadban, mint Hilary Hahn Grammy-díjas hegedűművész, a Béjart Balett Lausanne, Y’akoto, a The Hot Sardines, Gershwin Porgy és Bess című jazzoperája amerikai énekesekkel, A trubadúr opera, Evita és Doktor Zsivágó musicalek, a dél-afrikai Soweto Gospel Choir, a kanadai Cirque Éloize, de lesz szimfonikus filmzenekoncert, operagála nemzetközi sztárénekesekkel és Virtuózok ünnepi gálakoncert is, majd a Magashegyi Underground Szimfonikus Remix-koncertje zárja a szezont.

 

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum