Víz, kultúra, szórakozás – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 25., hétfő, Irén napja van.

Rovatok

Régiók

Víz, kultúra, szórakozás

Siófoki nyár

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Nyár, Balaton, Siófok! – a három magyarból kettőnek biztosan ez jut eszébe, ha a nyaralásra gondol. A legnépszerűbb hazai nyaralóhelyek listáján évszázadok óta vezető helyen álló település méltán vívta ki a Déli-part fővárosa címet, a siófoki nyaralás minden korosztálynak életre szóló élmény.

Júniusban már teljes kapacitással beindul a szezon, bár az igazi siófoki zsongás az iskolaszezon befejezése után, a nyári vakációval veszi kezdetét. Kinyitottak a szezonális vendéglátó helyek, felfrissülve várják a vendégeket a strandok, indulnak a nyitóbulik és megkezdődik a nyári programok sora. Siófokon nyáron biztosan nem lehet unatkozni, hiszen itt kezdődik a Balaton, mindig történik valami és ebben az időszakban valóban minden arról szól, hogy a nyaralóvendégek jól érezzék magukat. Kétségkívül Siófok ma is a Balaton egyik fővárosa. Nemcsak közhely, hogy minden korosztály megtalálja a kedvére való szórakozást, érdemes átböngészni a programkínálatot. Rendkívül gazdag és változatos, érkezzünk családostól, kisgyerekekkel vagy kamaszokkal, bőségesen találunk eseményt arra az időre, amit nem a parton, vízközelben töltünk. A fiatalabb korosztály számára sem véletlenül népszerű üdülőhely, hiszen a nyári szabadtéri színpad népszerű koncertjei után kitűnő szórakozóhelyek sokasága várja hajnalig a bulizókat. A korosabbak is megtalálják a színvonalas esti színházi előadásokat, musicalek és zenés darabok, operett-előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, táncszínházi előadások, nemzetközi produkciók, táncversenyek, kertmozi-előadások, kiállítások közül lehet választani. A gyerekeket naponta más-más program, játékos foglalkozás köti le, ha éppen nem süt hétágra a nap.
Siófokot nyáron persze elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a nyüzsgést, a színes forgatagot, a vidámságot és a változatosságot. Az Arany-  és az Ezüstpart csodálatos fövenye a napozáson és a fürdőzésen kívül számos kellemes vízi időtöltéssel is kecsegtet, lehet csónakázni, vízibiciklizni, vitorlázni, és csúszdázni, egy-egy napot tölthetünk hajókirándulással, a környék felfedezésével. De nem kell messzire menni, Siófok maga is sok látnivalót kínál. Jó ha tudjuk, hogy a város egyik különleges formájú épülete a Meteorológiai Obszervatórium, ahonnét az időjárás és főként a vihar-előrejelzések érkeznek. Érdekes látvány a város jelképévé vált víztorony, amely kilátóként is szolgál. Hangulatos esti sétákat tehetünk a Rózsakertben, valamint a dualizmus korában épült gyönyörű villák között, ahol többek között Jókai Mór, a Karinthy-család és számos festő töltötte a nyarakat. Lenyűgöző látvány a siófoki kikötő és érdemes megtekinteni a Balaton vízszabályozásában fontos szerepet betöltő zsiliprendszert is.

 

A szállodák nagy része és a város szórakoztatóközpontja, a Petőfi sétány a Sió-csatornától keletre lévő Aranyparton található. A sétány mentén helyezkedik el a fizetős nagystrand, a Coke Club. Kicsit tovább haladva találjuk a szabadstrandot, amely egészen Szabadifürdőig húzódik. A Balaton déli partjának 70 kilométeres szakaszából 17 kilométernyi tartozik Siófokhoz. Az Ezüstpartot inkább egy-két szintes nyaralók és panziók uralják, ott a partvonal mentén végig szabadstrand várja a strandolókat.

További friss cikkek a Balatoni régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum