Versenyművek Budapesten és Bécsben – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla napja van.

Rovatok

Régiók

Versenyművek Budapesten és Bécsben

10. Armel Opera Festival, 2017. június 28.–július 4.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Tízéves jubileumához érkezett az első ízben 2008-ban megrendezett Armel Opera Festival, amely június 28.–július 4. között különösen gazdag kínálattal várja az operakedvelőket, az idén először nemcsak Budapesten, hanem Bécsben is. Újdonság a Armel-dalverseny, melynek jelentkezői közül öt férfi és öt női énekes pályázik a fődíjra.

A hagyományokhoz híven a jubileumi évben is öt operabemutatót tartanak, amelyeket rangos, nemzetközi zsűri értékel. Különleges élményt ígér az Armel Opera Festival Extra és gálaest programja is. A fesztivál nyitó és záró eseményét Budapesten a Thália Színházban, Bécsben pedig a MuTh Színházban tartják, ahol négy produkciót mutatnak be. Június 28-án Rufus Wainwright Prima Donna című operáját Alföldi Róbert rendezésében láthatja a közönség a Thália Színházban, közreműködik a Pannon Filharmonikusok, vezényel Vajda Gergely karmester, zeneszerző.
A magyarországi bemutatón jelen lesz a szerző, Rufus Wainwright is. A következő napon (június 29.) Armel Opera Festival Extra címmel versenyen kívül mutatnak be fiatal művészek a 2012-ben meghirdetett Armel operaíró pályázatra érkezett két operából részleteket a Mozsár Műhelyben. A belépés díjtalan! Július 4-én a Thália Színházban rendezik meg a jubileumi díjátadó gálaestet – házigazda Alföldi Róbert –, amelyen értékelik a bemutatott produkciókat és átadják a legjobbaknak a verseny díjait. Vendégművészként fellépnek az Avignon-i Operaház énekversenyének és a korábbi Armel Opera Festival nyertesei. A jubileumi évben a Armel Opera Festival dalversenyt hirdetett énekesek számára is.
A gálaesten a pályázatra jelentkezők közül a legjobb öt férfi és legjobb öt női előadó a szakmai zsűri és a közönség díját veheti át, majd a Pannon Filharmonikusok kíséretében előadják az Armel hivatalos dalának magyar nyelvű változatát Sztevanovity Dusán szövegével.
A belépőjeggyel rendelkező hazai közönség számára a bécsi előadásokra ingyenes, különjáratú autóbuszt indítanak június 30. és július 3. között minden nap a Hősök teréről.

 

A 10. jubileumi évet egy különleges kezdeményezéssel teszik még emlékezetesebbé a rendezők: augusztus 20-án Armel Operasziget lesz Jersey-szigetén. Izgalmas és interaktív Armel-produkciókat láthat a Nagy-Britannia és Franciaország között lévő kis sziget közönsége, a Jersey Operaházban pedig a Szegedi Nemzeti Színház Faust című előadását mutatják be.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum