Napozási tippek a bőr egészségéért – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia napja van.

Rovatok

Régiók

Napozási tippek a bőr egészségéért

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Tizenegy és három óra között nem ajánlott a napozás, ilyenkor érdemes legalább árnyékba húzódni, vagy még inkább a ház hűvösében egy kellemes sziesztával folytatni a napot.

A naptej helyes használatára nézve mindig a fényvédő krémek faktorszáma az irányadó. A feltüntetett számok azt jelzik, mennyivel hosszabbítja meg a krém a leégés elleni védelmet. Ha például az Ön bőre érzékeny, és könnyen leég, egy 6-os faktorszámú krémmel csupán 1 órát szabad a napon tartózkodnia. Minél magasabb faktorszámú naptejet használ, annál inkább biztos lehet benne, hogy nem éri kellemetlen meglepetés. Kisgyermekek esetében mindenképpen ajánlott a legmagasabb faktorszámú naptej használata. Ha kijön a vízből, vagy átöltözik, ne feledkezzen meg arról sem, hogy újra bekenje magát.
Gyakori tévhit, hogy szoláriumozással felkészíthetjük bőrünket a napozásra. A szolárium azonban más típusú sugarakat bocsát ki, mint a nap, így nem is lehet ilyen hatása. Ezek a mesterséges UVA-sugarak ráadásul öregíthetik a bőrt, és ugyanúgy okozhatnak leégést is.
Akármennyire is elővigyázatos az ember, a napégést néha nem sikerül elkerülni. Ez megtörténhet akkor is, ha nem elég gyakran keni be magát naptejjel, vagy ha nem a megfelelő faktorszámút használja. Biciklizés, kirándulás alatt könnyen megfeledkezünk a napvédelemről. Ezért is érdemes előrelátónak lenni, és gondoskodni arról, hogy a házi vagy úti patikánkban mindig legyen Panthenol spray. A Panthenol spray segít, hogy a napégést egyszerűen és gyorsan kezelhessük. Segíti a bőr regenerálódását, hatóanyaga, a dexpanthenol pedig képes a sérült bőr megnövekedett pantoténsavigényét pótolni. A bőre így gyorsan szép és egészséges lehet újra!


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum