Balatoni kalandok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Balatoni kalandok

Sétarepülés, cigányzene, bálozás

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Utazás, nyaralás, wellness – mi más jutna először eszünkbe, mint a Balaton? Az idei nyár különösen jó strandidővel kecsegtet, ideje lefoglalni a szállást, kinézni a kellemes programokat és átadni magunkat a kikapcsolódás, a feltöltődés jó érzésének, azaz a nyári wellnessnek...

A nyári wellness kicsit más, mint amit ezen a fogalmon általában értünk: ilyenkor ugyanis nemcsak a szállodák, panziók wellnessrészlegeinek élvezetére kell gondolni, hanem minden olyan tevékenységre, ami a szabadban kellemes, jó érzéssel tölt el bennünket és testi-lelki felfrissülést nyújt. Beletartozik a strandolás éppen úgy, mint a délutáni kerékpártúra vagy az esti borkóstolás, a zenehallgatás. Legyen bármilyen kívánságunk, nem lesz akadálya, hogy teljesüljön, hiszen minden előrejelzés szerint „nagy szezon”-ra számíthatunk az idén a Balatonnál. Már csak azért is, mert minden eddiginél több program, hagyományos és népszerű rendezvény, valamint sok újdonság is csábítja a vendégeket. Ilyen például a hőlégballonos sétarepülés, amely – bár nem olcsó mulatság – egyre népszerűbb a hazai közönség számára is. A Keszthely és Hévíz környékén nyaralóknak bizonyára feltűnik a naponta többször is az égre emelkedő hatalmas gömb, amelynek ezer-ezerötszáz méter magasan lévő kosarából felejthetetlen látvány tárul a benne utazók elé. Életre szóló élmény felülről rátekinteni a Hévízi-tó, a Balaton, a Kis-Balaton és a Tapolcai-medence szőlőkkel borított tanúhegyeinek vonulatára.
Azoknak, akik a gasztronómia és a művészet iránt egyaránt  érdeklődnek, a balatonfüredi Baricska csárdát ajánljuk. A nagy tradíciókkal rendelkező, népszerű étterem az idén Debreczeny Zoltán Príma-díjas festőművész kiállításával nyitotta meg a nyári szezont. Az egész nyáron át tartó kiállítás témája a Balaton, a csárda környezete, ami az ott élőket inspirálja. A Baricska ettől még igazi csárda marad, ahol a hagyományos marhahúsleves és a keleméri birkapörkölt mellé valódi cigányzene jár. Kalló Zoltán cigányzenész és zenésztársai ebben az évben is hetente többször húzzák a vendégek fülébe az édes bús magyar nótákat, a mulatós cigánydalokat...
Aki pedig szívesen bálozna a nyáron, irány Balatonalmádi! Az Almádiért Egyesület nem hagyja feledésbe menni az almádi „hattyúbált”, amely a 90-es években a szezon nyitányát jelentette a kedvelt Balaton-parti üdülőhelyen. A hagyományt tavaly sikeresen felújították, s ezen felbuzdulva az idén június 17-én várják a bálozókat a megújult Hunguest Hotel báltermeibe.
Az aktív kikapcsolódás kedvelői ugyancsak számos lehetőség közül választhatnak, a lovaglástól a városnéző segway-túrákon és vitorlázáson át az izgalmas kaland- és csúszdaparkok kipróbálásig, de részt lehet venni  szabadulójátékokban, vagy a táj jellegzetes állataival megismerkedni,  kiélvezni a káptalantóti Liliomkert különleges piacát, a csendet kedvelők pedig hódolhatnak a horgászatnak is.

További friss cikkek a Balatoni régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum