A Fővárosi Önkormányzat idén nyáron négy hétvégére szabira küldi a Szabadság hidat – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla napja van.

Rovatok

Régiók

A Fővárosi Önkormányzat idén nyáron négy hétvégére szabira küldi a Szabadság hidat

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Kiveszi éves megérdemelt nyári szabadságát a főváros kultikus hídja, a Szabadság híd, és a dolgos-szorgos hétköznapok fáradalmait minél nagyobb társaságban kívánja kipihenni.

A Fővárosi Önkormányzat támogatja azt a budapesti civil kezdeményezést, amely szerint a Szabadság híd idén is váljék hivatalos közterületből valóban közös területté, vagyis legyen a híd mindenkié. Négy hétvégén a fővárosiak birtokba vehetik a hidat, ami így már nem csupán impozáns szerkezetével, de egyedi élményekkel és emlékekkel is összeköti majd a Duna két partját és az ott élőket. 

Június és augusztus 2–2 hétvégéjén – június 17–18., június 24–25., augusztus 5–6., augusztus 12–13. – válik szabaddá a híd mindenki számára és alakul át különleges élettérré.

A városvezetés partner minden olyan kezdeményezésben, ami élhetőbbé teszi Budapestet. Tavaly nagy sikere volt a budapestiek és a turisták körében a híd akkor kényszerű lezárásának, ezért is vizsgálta meg a gyalogosok előtt való megnyitás lehetőségét a város. Idén minden szempontot igyekeztünk figyelembe venni a gyalogos híddá alakítás időpontjainkat meghatározásakor – mint a folyamatban lévő felújítások, más rendezvények miatti hídlezárások, a városi autósforgalom és a villamosközlekedés zavartalan biztosítása –, melynek végén összeállt a négy hétvége. A fővárosi cégek partnerek voltak a folyamat egésze alatt, és úgy tudják majd ellátni feladataikat ezeken a hétvégéken, legyen szó közösségi közlekedésről vagy a híd takarításáról, hogy azok nem keletkeztetnek plusz költségeket sem a cégeknél, sem a fővárosnál. Bízunk benne, hogy a budapestiek örömmel fogadják a lezárást, és egy igazi közösségi tér lesz idén is a Szabadság híd. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számításait a nyári hétvégéken a hídon, a városvezetés számára elsődlegesen a biztonság a legfontosabb kérdés, mert ez csak úgy lehet egy különleges élettér, ha odafigyelünk a hídra, a magunk és egymás biztonságára egyaránt” – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

Budapest Főváros Önkormányzata támogatásában a BVA Nonprofit Kft. az idei hídmegnyitás első két szombat délelőttjére külön programot is szervez, ezzel is ösztönözve a fővárosiakat, hogy a kijelölt napokon bátran vegyék birtokba a Szabi hidat.

Június 17-én délelőtt budapesti általános és középiskolák állnak majd kötélnek, hogy a Budapest kötélhúzó bajnokságon mérjék össze erejüket. A diákokon kívül a szervezők egyéni résztvevők jelentkezését is várják. A nyertesek sportszerutalvány-díjazásban részesülnek.

Június 24-én a budapesti Egyetemek kötélhúzó bajnokságát rendezik meg. Ezen a szombaton négy felsőoktatási intézmény hallgatói mérkőznek meg egymással. A Budapest Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Testnevelési Egyetem hallgatói küzdenek majd. Az első helyezett csapat tagjai egy erre az alkalomra készült kupát vehetnek át.

A további időszakokban a Város és Folyó Egyesület koordinálása alatt önszerveződő, közösségi térré alakul át a Szabadság híd.

Az érintett hétvégéken a Fővárosi Önkormányzat cégei vállalják a híd takarítását (FKF Nonprofit Zrt.), valamint a közösségi közlekedés átszervezését (BKK), hogy fennakadás nélkül megoldható legyen a híd szabadságolása. A hétfő reggel munkába igyekvők így már zavartalanul használhatják majd a hidat, ami a hétvégéken azonban mind az itt élők, mind a turisták számára az igazi kikapcsolódás, a szabad urbánus belvárosi nyaralás helyszínévé válik majd.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum