Kávé a szalonban – Porcelánok a Merényi-gyűjteményből – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 20., szerda, Rafael napja van.

Rovatok

Régiók

Kávé a szalonban – Porcelánok a Merényi-gyűjteményből

Műcsarnok, 2017. június 21.–szeptember 3.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
A Műcsarnok 2017. június 21. és szeptember 3. között kiállítást rendez Merényi Gusztáv porcelán kávésedény-gyűjteményének legszebb darabjaiból. A tárlat a Körülöttünk. Iparművészet és tervezőművészet. Nemzeti Szalon 2017 gazdag anyagához társul.

A kollekcióban képviselt, főleg európai porcelánmanufaktúrák között viághírű gyártók szerepelnek:  Augarten, Sevres, Limoges, Wedgwood, Meissen, Fürstenberg, Rosenthal, Robj, Carlton, Shelley,  Lenox, Noritake.

Számos bemutatásra kerülő kávéscsésze és kanna a manufaktúrák és legendás tervezők együttműködésének eredménye, olyan meghatározó egyéniségek művei, mint Josef Hoffmann, Walter Gropius, Pavel Janák, Victor Vasarely, Marcello Morandini, Matteo Thun, Dorothy Hafner, Gianni Versace, Friedensreich Hundertwasser, Bjørn Wiinblad, Lutz Rabold, Ekler Dezső, hogy csak a legnevesebbeket említsük.

A kiállítás különlegessége, hogy több mint 200 év időívében mutatja be a kávéfogyasztás szertartásának eszközeit az empire, a biedermeier, a historizmus, a szecesszió és az art deco művészeti korszakain át napjainkig.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum