Keréknyomok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 28., hétfő, Emil napja van.

Rovatok

Régiók

Keréknyomok

Fókuszban a közösségi közlekedés értékeinek megőrzése a BKV új kiállításán

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. június
Milyen menüt rendelhettek egy korabeli angol vonaton? Hogy nézett ki az első berlini villamos vagy egy osztrák, esetleg orosz szolgálati sapka? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat a BKV Zrt. legújabb, tizenkét országon átívelő, nemzetközi összefogás eredményeként megvalósult időszaki kiállításán, amelyet június 23-ától látogathatnak az érdeklődők a budapesti Földalatti Vasúti Múzeumban.

A közösségi közlekedés járművei elválaszthatatlanul hozzátartoznak egy város arculatához, a jellegzetes járműtípusok, azok színei, formái meghatározzák a városképet. Napjainkra számos közlekedési társaság – köztük a BKV Zrt. is – igyekszik gondot fordítani egykori járművei, műszaki, történeti értékei megőrzésére, bemutatására, ezek többségét pedig társasági vagy városi gyűjtemények kiállításain tekinthetik meg az érdeklődők.

A „Keréknyomok” tárlatnak fő célja a hazai és külföldi közösségi közlekedés szakmai hagyatékának és hagyományainak bemutatása, illetve értékeinek megóvása.  A BKV Zrt. meghívására 11 ország 15 intézménye csatlakozott a kiállítás megvalósításához, amely nyomokban ízelítőt ad a közösségi közlekedés kezdeti lépéseiről és fejlődéséről. A Földalatti Vasúti Múzeumban megtekinthetőek lesznek a résztvevő városok (Bécs, Bergamo, Berlin, Brüsszel, Madrid, Manchester, Moszkva, Plzeň, Prága, Salzburg, São Paulo, Southampton, Stockholm, Sydney és természetesen Budapest) közlekedési vállalatai, illetve múzeumai által küldött relikviák, de az infópulton és a kihelyezett képernyőkön további fotók, szöveges anyagok és videofilmek is láthatóak majd.

A kiállítás október 31-ig látogatható, kétnyelvű, így magyarul és angolul is megismerhetik a tárlat tartalmát, de érdekességként az infópultban az eredeti nyelvi anyagok is elérhetőek lesznek  egyes helyeken.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum