Bodorka Balaton Aquarium – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Bodorka Balaton Aquarium

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. július
Balatonfüred egyik legújabb látványossága, ahol megismerkedhetünk a vidék halaival. Nézzük miért érdemes ellátogatni az Aquariumba!

A Balatoni Vízivilág Látogatóközpont 2014 júliusában nyitotta meg kapuit Balatonfüreden a Tagore sétány közepén. A kiállítás nemcsak a Balaton vízi faunáját mutatja be, hanem közvetlen vízgyűjtő területét is, így 15 akváriumban összesen 36 halfajt láthatunk, ismerhetünk meg. Egy akváriumban pedig ízelítőül kis válogatást kínálunk testvérvárosunk, a horvátországi Opatija jóvoltából az Adria élővilágából is. Az akváriumok mellett háromnyelvű, érintőképernyő információs rendszer ad pontos leírást az adott akvárium lakóiról.

A kiállító tér középső sávjában található egy belső átrium kültéri bemutató medencével, ahol egy mocsári teknős lakik, továbbá egy multifunkcionális oktató- és vetítőterem is található, ahol egy rövid ismeretterjesztő filmet nézhetnek meg a látogatók. Továbbá itt kapott helyet a két terrárium is, melyekben a Balatonban is megtalálható siklók és békák élnek.

Az ökoturisztikai bemutatóhely közvetlen környezetében, az épülettől nyugatra, formavilágával a látogatóközpont tematikájához illeszkedő játszóeszközöket helyeztek el, amelyeket a nagyobb gyerekek, kamaszok és felnőttek is örömmel használhatnak. A játszótér és a látogatóközpont között kapott helyett a Bodorka kávéterasz, ahol finomabbnál finomabb kávékat kóstolhatunk meg.

Ajánljuk az aquariumot kicsiknek és nagyoknak egyaránt, akik szeretnék hasznosan eltölteni szabadidejüket!

Nyitvatartás: nyári nyitvatartás: hétfőtől vasárnapig 9–19, téli nyitvatartás: keddtől vasárnapig 10–17 óra.

 

További információk és árak: www.bodorka.info.hu.

További friss cikkek a Balatoni régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum