Szünidei programok a Közlekedési Múzeum kiállítóhelyein – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. július 20., péntek, Illés napja van.

Rovatok

Régiók

Szünidei programok a Közlekedési Múzeum kiállítóhelyein

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. július
A nyár folyamán keddtől csütörtökig minden héten délelőtt 10 órától szünidei családi programsorozatot rendez a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.

Újdonság, hogy idéntől szerdánként a Közlekedési Múzeum jelenleg legnagyobb közlekedési tematikájú kiállítóhelyén, az Aeroparkban is lesznek a múzeum által szervezett gyerekprogramok. A foglalkozásokon a látogatók izgalmas alkotófolyamatok közepette fedezhetik fel Budapest különleges és figyelemreméltó gyűjteményeit. A hetente megújuló nyári alkotóműhellyel elsősorban a vakációzó fiatalokat várják. 

 

Keddenként foglalkozások a Műszaki Tanulmánytárban

Magyar feltalálók, számítógépek, a fényképezés és a navigáció eszközei mind alaposabban megismerhetőek lesznek a nyár folyamán. Hétről hétre más-más téma mentén fedezhetik fel a gyerekek és kísérőik a Műszaki Tanulmánytár látványraktárának hatalmas, színes gyűjteményét. A programokat rövid tárlatvezetéssel, beszélgetéssel vagy előadással indítják, majd az adott témához kapcsolódóan különböző technikák, izgalmas kísérletek, vizuális gyakorlatok segítségével kezdetét veheti az alkotás folyamata.

Időpontok: VII. 11., VII. 18., VII. 25., VIII. 1., VIII. 22., VIII. 29.

Cím: 1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

Telefon: (1) 204-4095

E-mail: info@mmkm.hu

Web: www.mmkm.hu

 

Szerdánként az Aeroparkban várják a vakációzókat

Ezen a nyáron egy új helyszínen, a megújult Aeroparkban is várja a Közlekedési Múzeum a vakációzókat. Júliustól szerdánként az intézmény múzeumpedagógusai egy-egy izgalmas témát feldolgozva tartanak múzeumpedagógiai foglalkozásokat gyerekeknek. A látogatók rendkívüli módon nyerhetnek betekintést a légi közlekedés életébe, hiszen meghívott szakemberek kíséretében tudhatnak meg még többet a pilóták, a légiutaskísérők, a légiforgalmi irányítók, repülőtér-üzemeltetési és repülésműszaki szakemberek, mérnökök munkájáról. Az Aeroparkkal közösen szervezett kitelepült múzeumpedagógiai műhelyben a témákhoz kreatív alkotó foglalkozások kapcsolódnak, amelyek keretében a látogatás során kapott élmények kézzelfoghatóvá válnak. Az Aeropark a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálja mellett helyezkedik el.

Időpontok: VII. 12., VII. 19., VII. 26., VIII. 2., VIII. 23., VIII. 30.

Telefonszám: (20) 617-4141, (1) 296-7489

E-mail: info@aeropark.hu

Web: www.aeropark.hu 

 

Csütörtökönként gyárséta az Öntödei Gyűjteményben

Mesterségek, színek, Bíró-kiállítás, építészet és hangok. Az Öntödei Gyűjteményt, az egykori Ganz-gyárat és gyönyörű gyűjteményét is különböző témák, történetek mentén ismerhetik meg a résztvevők. Az öntés folyamatát megismertető gyársétát követően különleges vizuális gyakorlatokkal, módszerekkel alkothatnak a résztvevők az aktuális téma mentén.

Időpontok: VII. 13., VII. 20., VII. 27., VIII. 3., VIII. 24., VIII. 31.

Cím: 1027 Budapest, Bem József u. 20.

Telefon: (+36-1) 201-4370

E-mail: ontode@mmkm.hu

Honlap: www.mmkm.hu

 

Fotók: Közlekedési Múzeum


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum