A szellemi kikapcsolódás valódi alternatívája – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

A szellemi kikapcsolódás valódi alternatívája

Somogyvámos, 2017. július 21–23.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. július
Csak kevesen tudják, hogy a somogyvámosi Krisna-völgy Európa egyik legnagyobb ökofalva, amely a szellemi és lelki feltöltődés központja is egyben.

A biofarm lakói a hinduizmus vaisnava irányzatát követik, vagyis Krisna-hívők, és az év során számos fesztivállal, önismereti és öko-kurzussal, valamint bentlakásos hétvégéken keresztül igyekeznek megismertetni India ősi kultúráját, és azt a bölcsességét, amely kontinensektől, vallási háttértől függetlenül minden ember számára örök értéket jelent. „Egyszerű életmód, emelkedett gondolkodás” – ez a mottó nemcsak az anyagi függőségeinkről való lemondást jelenti, hanem egy ébredező szellemi irányzat kivirágzását is. A tudat forradalmát, az intelligencia korának kiterjedését, amely számos véleményvezér szerint jelenleg az egyetlen valódi szellemi alternatíva a fájdalmasan degradálódó hétköznapokban.

A búcsút már több mint két évtizede rendezik meg Krisna-völgyben, amely Fonyódtól délre mintegy 20 perc autóútra található, de vonattal, hátizsákos turistaként is megközelíthető. A búcsú egy különleges, háromnapos hétvége, amikor bepillanthatsz India képzőművészetébe, megismerheted építészeti, irodalmi hagyományait, kipróbálhatod zenei és tánckultúráját, megismerheted szokásait.

A Krisna-hívők közössége hazánk egyik legnagyobb a jógát aktívan gyakorló és oktató közössége. A rendezvényen így alkalmad nyílik kipróbálni a hathajógát és megismerheted a jógatevékenységek magasabb irányzatait is. Egészséges, vegetáriánus ételeket kóstolhatsz a vegán magyaros ízektől a mediterrán konyhán át egészen a tradicionális indiai fogásokig.

Megismerheted India több ezer éves szentírásait és tudáskincsét: például a Védák összegzését, a Bhágavata Puránát. A Krisna-völgyi búcsú a személyes kapcsolatok és a filozofikus beszélgetések tere is egyben. Önismereti workshopokon és egy különleges reinkarnációs szerepjátékon keresztül feltérképezheted személyiségedet. Meditálhatsz a mantraösvényen, és az élet valóban fontos, szellemi kérdéseiről diskurálhatsz hozzád hasonló útkeresőkkel. Ha pedig egy kis lelki nyugalomra vágysz, betérhetsz a szentélybe, amely hazánk legszebb indiai stílusú építménye, és ahol mindent áthat a lelki atmoszféra. A mandír nemcsak egy pazar épület, hanem egy különleges energetikával rendelkező helyszín, Krisna indiai szülőfalujának képmása, így ez a látogatás olyan, mintha egy szent zarándoklatra utaznál Indiába, itt lelkileg is feltöltődhetsz.

A Krisna-völgyi búcsúban megismerkedhetsz a krisnások hétköznapi tevékenységeivel is. Ha már nagyon unod a nyereségalapú társadalom mókuskerekét, az erőszakmentes gazdálkodással és önellátással érdemes megismerkedned, de ha könnyedebb témákra vágysz, kipróbálhatod India jól bevált szépségtrükkjeit, a hennafestést, az indiai viseletet és díszítőművészetet, és egész nap különféle színpadi programok, színdarabok, zenei előadások és dobshow-k, filozófiai beszélgetések közül is választhatsz.

 

www.krisnavolgy.hu

 

További friss cikkek a Balatoni régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum