Gluténmentes lisztből készült sütemények – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. október 23., hétfő, Gyöngyi napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Gluténmentes lisztből készült sütemények

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. július

Omlós baracklekváros linzer
Ez a linzer omlós és finom, másmilyen lekvárral is nagyon jó.

Hozzávalók (12 adag):
    A tésztához
•    60 dkg finomliszt
•    40 dkg margarin
•    20 dkg porcukor
•    1 db tojás
•    1 kiskanál sütőpor
•    1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
•    1 csomag vaníliás cukor
    Az összeállításhoz:
•    5 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés: Minden hozzávalót összegyúrunk, majd fél órára hideg helyre tesszük. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és linzerszaggatóval kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben légkeveréssel 5–6 percig sütjük. Az első adagnak lehet, hogy 7 perc is kell, de utána már rövidebb idő alatt is megsülnek. Vigyázat, könnyen megég a széle! Ha kihűlt, egy csöpp baracklekvárral összeragasztjuk az aljakat és a tetőket. Olyan lekvárt használjunk, ami nem betonkemény, hanem hidegen is kenhető, de nem túl folyós! Kb. 100 db kész linzert kapunk. Sütési hőfok: 170 °C, sütési mód: hőlégkeveréses. 

 

Kapros túrós gluténmentes pite
Gyorsan és kezdők számára is egyszerűen elkészíthető gluténmentes piterecept.

Hozzávalók (12–14 szelet):
    A tésztához:
•    40 dkg gluténmentes kenyérliszt
•    2 db közepes méretű tojás
•    1,5 evőkanál édesítő
•    1,25 dl natúr joghurt
•    15 dkg margarin
    A töltelékhez:
•    55 dkg félzsíros túró
•    1 db közepes méretű tojás
•    2 db tojássárgája
•    ízlés szerint édesítő
•    1 evőkanál citromlé
•    kapor ízlés szerint
•    1 db tojás a kenéshez
Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba tesszük, majd jó alaposan összedolgozzuk. Lisztes lapra tesszük és átgyúrjuk. Két részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk és kiolajozott, lisztezett formába tesszük. A tölteléket egész egyszerűen összeturmixoljuk (a kaprot a végén keverjük bele apró darabokra vágva). A tésztára kenjük a tölteléket. Kinyújtjuk a másik adag tésztát, és ráhelyezzük a túrós töltelékre. Lekenjük felvert tojással, majd megszurkáljuk. 180 °C fokos sütőben kb. 30–35 perc alatt megsütjük. 

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum