A Kopaszi-gáton tartják az Extrém Sportok Fesztiválját – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. július 20., péntek, Illés napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

A Kopaszi-gáton tartják az Extrém Sportok Fesztiválját

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. július
Augusztus 18. és 20. között a világ legjobb extrém sportolói versenyeznek a fővárosban a Kopaszi-gáton. A FISE világ körüli turnéjának Kanada és Kína mellett idén Budapest az egyik állomása, ahol 55 országból több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr besorolásban. Budapesten görkorcsolya-freestyle, BMX-freestyle és wakesurf kategóriákban rendeznek versenyeket három napon keresztül.

Idén nyáron a világ legnívósabb extrém sportok versenyét fogadja Budapest. A FISE World Series világkupa-sorozatát három kontinensen, négy helyszínen rendezik meg, a versenyt az extrém sportok olimpiájaként is emlegetik az akciósportok kedvelői. Extrém szörfversenyt is rendeznek a Dunán.

A turné májusban a franciaországi Montpellier-ben kezdődött, és Budapest után Kanadában és Kínában rendeznek még döntőket. Minden állomás egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, hogy a pontszámaik alapján változtassanak a FISE ranglistáján. A sorrendet minden évben a turné utolsó állomásán véglegesítik, így állapítják meg a verseny első három helyezettjét minden kategóriában.

Emellett a rendezvény szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a látványos versenyen a nézők megismerjék, és megkedveljék az extrém sportokat. Nemcsak világkupát, közösségi eseményt is szerveznek, ahol a nézők egy óriási show-műsor részesei.

A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) első Extrém Sportok Fesztiválját 1997-ben rendezték meg Montpellier-ben száz versenyzővel, közel 35 ezer nézővel. Az évek során egyre több sportágat vontak be a versenybe, 2008-ra ötnapos fesztivállá nőtte ki magát a rendezvény. A több kontinensre is kiterjedő világkupaturné 2014-ben indult, tavaly már több mint egymillióan követték élőben a FWS eseményeit.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum