Állatkertek éjszakája – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. július 20., péntek, Illés napja van.

Rovatok

Régiók

Állatkertek éjszakája

2017. augusztus 25.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus
Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek éjszakáját, ezúttal már tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor a budakeszi, a budapesti, a debreceni, a győri, a jászberényi, a kecskeméti, a miskolci, a pécsi, a poroszlói, a szegedi és a veresegyházi állatbemutató helyek részvételével.

Az Állatkertek éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták színes programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén már tizenkét bemutatóhely kínál különleges programokat az Állatkertek éjszakáján.

Augusztus utolsó péntekének estéje (amely az Állatkertek éjszakájának immár hagyományos időpontja) idén augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén összesen tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitvatartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

 

A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: a Budakeszi Vadaspark, Budapesten: a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium (Campona), Debrecenben: a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykert, Győrött: a Xantus János Állatkert, Jászberényben: a Jászberényi Állat- és Növénykert, Kecskeméten: a Kecskeméti Vadaskert, Miskolcon: a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, Pécsett: a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, Poroszlón: a Tisza-tavi Ökocentrum, Szegeden: a Szegedi Vadaspark, Veresegyházán: a Veresegyházi Medveotthon.

A legtöbb helyen az Állatkertek éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépőjegyet lehet majd váltani, míg a főváros térségében működő bemutatóhelyek mind a három helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

 

A részletes programokat az egyes állatkertek a későbbiekben a saját honlapjukon teszik közzé!


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum