Kerekdomb Fesztivál – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 25., hétfő, Irén napja van.

Rovatok

Régiók

Kerekdomb Fesztivál

Bor, zene, irodalom, színház és sport várja a látogatókat

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus
Szeptember 8–10. között ismét várja a látogatókat a Kerekdomb Fesztivál Tállyán, a tokaji borvidék festői településén. Ezúttal is színházi előadásokkal, könnyű- és komolyzenei programokkal, borpiknikkel és futóversennyel várják a fesztiválozókat. Tállyán a Hello Wood két új installációjával is találkozhatnak a látogatók. A sátorral érkezők számára külön helyszínnel készülnek a szervezők.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával idén második alkalommal megvalósuló Kerekdomb igazi összművészeti hétvégére várja azokat, akik még szeptemberben sem szívesen intenek búcsút a fesztiváloknak.

Az őszi fesztiválon ismét hat helyszín várja a látogatókat: a Vincellér Ház nagyszínpadán könnyűzenei koncertek, az Oroszlános Borhotelben irodalmi és boros programok, a Maillot-kastélyban gyerekprogramok, a római katolikus templomban komolyzenei koncertek, a művelődési házban színházi előadások lesznek, a Hegyaljai Alkotóházban pedig népi iparművészek mutatkoznak be. A szeptemberi fesztiválon a szüret kap hangsúlyosabb szerepet.

„Tállya és környéke a tokaji borvidék ékszerdoboza; az ide érkezőket pillanatok alatt elvarázsolja a települést körbeölelő, szőlővel tarkított domboldal, az apró pincészetek és a történelem megannyi emlékét őrző kastélyok és udvarok” – mondta el Szabó Réka, a fesztivál produkciós vezetője.

Újdonság, hogy a szervezők ezúttal sátorhelyeket is kialakítottak. A sátrazásra csütörtöktől vasárnapig (szeptember 7–10-ig) lesz lehetőség, sátorjegyet pedig bármely fesztiválbelépővel rendelkező látogató vehet online vagy a helyszínen.

 

Könnyű- és komolyzenei koncertek, színház, irodalmi és gyerekprogramok

A szervezők igazi összművészeti programkavalkáddal várják a látogatókat. A nagyszínpadon olyan népszerű zenekarok koncerteznek, mint a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A Kutya vacsorája, a Zűrös Banda és a Random Trip zenészei, Tóth Vera, Barabás Lőrinc, Herby Shaw (Soul Surge), Delov Jávor és DJ QCee.

Az Oroszlános Borhotel hangulatos borospincéjében a József Attila Kör szervezésében irodalmi programokkal készülnek, az irodalomfelelős Lackfi János lesz. Itt lehet majd találkozni Cserna-Szabó András íróval, Nyáry Luca slammerrel, közös zenés műsort ad Szálinger Balázs író és Szűcs Krisztián zenész, Sirokai Mátyás, valamint itt koncertezik a SoulFood Band, a Szeder, továbbá Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc bluesduója, a Grunting Pigs és a Belmondo Akusztik is.

A Maillot-kastély ezúttal is a gyerekprogramok helyszíne lesz, ahol mindennap Ringató várja a kicsiket. Itt koncertezik Bíró Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, a Holló Együttes, valamint a Belmondo zenekar énekese, Czutor Zoltán és a Czutorborsók. A kastélyban vetítik a Malter Filmfesztivál rövidfilmjeit.

A komolyzenei koncertek helyszíne ősszel is a római katolikus templom, ahol Szirtes Edina Mókus, a Szent Efrém férfikar, az Amadinda, a Musica Florens, valamint egy különleges trió, Madarász Iván, Kővári Eszter Sára és Matuz Gergely adnak koncertet.

A fesztivál alatt színházzá alakuló művelődési házban fellép az Újszínház társulata, az RS9 Színház, a Manna Produkció és a Momentán Társulat.

 

Félmaraton, Mád–Tállya-futás és Ludas Matyi-futam

Akik a kulturális programkavalkád mellett a sportolásról sem szeretnének lemondani, azokat sportprogramokkal is várják a szervezők.

„A Kerekdombon remekül elfér egymás mellett a kultúra és a sport, így akik a fesztivál alatt szívesen mozognának, azokat félmaratonnal és 7 kilométeres Mád–Tállya-futással, a gyerekeket pedig 1 kilométeres Ludas Matyi-futammal várjuk” – mondta el Hrutka János válogatott labdarúgó, a sportprogramok vezetője. A sportprogramokra a helyszínen csak korlátozottan (szeptember 9-én reggel 7.30–9.00 között) lehet jelentkezni, ezért a szervezők az online nevezést javasolják, amelynek határideje szeptember 1.

 

Szeptemberben két különleges alkotás is várja a Tállyára érkezőket, ugyanis júliusban a Hello Wood a tokaji borvidéken rendezte meg Építészmustra ’17 elnevezésű oktatási programját, amelynek keretében Tállyán is felépült két projekt. A Tállyoló című alkotás azt jelzi, hogy Tállya Európa mértani közepe, és egyben említést tesz a többi európai településről, amelyek mind ugyanezt gondolják elhelyezkedésükről. A Maillot-kastély parkja és az iskolaudvar elválasztására szolgáló rozzant drótkerítés helyett pedig az alkotók mobil, játszóeszközként is használható Kerekítést terveztek.

 

Részletes programkínálat itt: www.kerekdombfeszt.hu

Jegyek itt: https://tixa.hu/oszi_kerekdombfesztival2017

Szállással kapcsolatos információ: szallas@kerekdombfeszt.hu

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum