Gyógyító érintések Zalakaroson – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. június 26., szerda, János napja van.

Rovatok

Régiók

Gyógyító érintések Zalakaroson

Hagyományos és alternatív módszerek

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus
Zalakaros ma már fogalom! A gyógyulás, a felüdülés, a kikapcsolódás olyan fellegvára, ahová vágyik, aki még nem járt ott, és visszavágyik, aki már egyszer megtapasztalta a gyógyvíz, a környezet és a sok apró „érintés” összeadódó, feloldó és feltöltő hatását.

Zalakaros jó fél évszázad alatt érte el, hogy gazdag természeti értékeinek és a fürdőkultúra folyamatos és intenzív fejlesztésnek köszönhetően az egészségturizmus egyik meghatározó magyarországi főszereplőjévé válhatott. Az a kivételes természeti adottság, amit a 2500 méterről feltörő, 96 C-fokos gyógyvíz jelent, különleges státuszt biztosított a zalai településnek, ám szükség volt arra a felismerésre is, hogy ez kivételes jövőt is hozhat a településnek, az ott lakóknak. A felfedezést tettek követték, és 1965-ben két termálvizes medencével megnyitották a termálfürdőt. Zalakaros Gránit gyógyfürdője az 1970-es évek második felére már Európa-szerte ismertté vált, ám ehhez hozzájárult két nagyon fontos mérföldkő a fürdő életében: 1975-ben elkészült a fedett fürdő, amelyben két új termálvizes medence, kiszolgálóegységek és – nagyon fontos előrelépésként – a gyógyászat kapott helyet. Ezzel lehetővé vált az egész éves nyitvatartás és a gyógyhatású termálvíz gyó-gyászati célú hasznosítása. A másik nagy fordulatot 1978-ban a feltörő víz gyógyvízzé minősítése és ezzel együtt Zalakaros hivatalos gyógyhellyé nyilvánítása jelentette. A Gránit gyógyfürdő ma már 12 hektáros területén 27 medencével, változatos élményelemekkel, színes programjaival minden korosztály számára nagyszerű vizes szórakozóhely, valamint komoly tradícióra épülő balneológiai szolgáltatásaival megfelel a legkorszerűbb fürdő-gyógyászati központ követelményeinek is.
A fürdőbe látogató vendégeknek lehetőségük nyílik szakszerű orvosi vizsgálatot követően az egészségi állapotuknak megfelelő kezeléseket az OEP által támogatott formában igénybe venni. A fürdőben ugyanis önálló reumatológiai szakrendelés működik. A reumatológus szakorvos hétköznapokon fogadja a pácienseket, köztük sok az évről évre visszatérő beteg, akiket már ismerősként üdvözölnek a gyógyászati részleg dolgozói.
Az országosan elismert gyógyászat változatos kezelésekkel áll a gyógyulást keresők rendelkezésére: medencefürdő, kádfürdő, szénsavfürdő, iszapfürdő, súlyfürdő, tangentor (víz alatti vízsugármasszázs), víz alatti csoportos gyógytorna, iszappakolás, orvosi gyógymasszázs, egyéni és csoportos gyógytorna, csontritkulástorna, elektroterápia nyújt enyhülést a fájdalmas betegségekre.
A gyógyászati részleg korszerűsítése mellett 2008–2011 között jelentős minőségi fejlesztéseket valósítottak meg a wellness és a medical wellness területén is: e kezelések bevezetése ugyancsak kedvező fogadtatásra talált a fürdőt látogató közönség körében. A múlt évben pedig az egyre népszerűbb és széles körben terjedő alternatív gyógymódok felé nyitottak: 2016-ban bevezették az inkontinencia kezelését elektroterápiás módszerrel és intim tornával kiegészítve. A nőgyógyász szakma elismeri az eljárás eredményességét. A kezelések előzetes szakorvosi vizsgálat nélkül megkezdhetők. Az alternatív gyógyászat alkalmazásával akár műtéti beavatkozások is megelőzhetők.
Újdonság az idén szeptembertől egy olyan új masszázs bevezetése, amelyet zalakarosi gyógyvizet tartalmazó masszázskrémmel végeznek. Ez is része a „Gyógyító érintések” kampánynak, amelyet arra alapozva indítottak el, hogy Zalakaros gyógyító ereje nem csupán egyedülálló gyógyvízének jótékony hatásaiban keresendő, hanem abban a sokszínű repertoárban, amely minden érzékszervünket képes simogatni, a testünkön kívül a lelkünket is megérinti. Az egyedülálló zalakarosi gyógyvíz a ráépülő balneológiai kúracsomaggal ötvözve ugyanis páratlanul hatékony azok számára, akik speciális problémáikra irányuló kezelést keresnek, vagy azoknak, akik a preventív jelleggel érkeznek. Ebbe beletartozik a zalai dombok ölelésében elterülő kisváros lenyűgöző természeti környezete, a Kis-Balaton, vagy a legújabb csoda: a Termál-tó és Ökopart, melynek csillámló vízfelületét négy méter magas kilátótoronyból lehet megtekinteni. De a helyi ízek is, a gasztronómia zalai specialitásai és a nagy múltra visszatekintő tájjellegű ételek a balatoni régió borainak kíséretében az egészségtudatosság jegyében. Felfedezendő a csend hangja és a levegő illata, leginkább pedig a saját énünk, amelynek megismerésére jöhetnek az élmények: kerékpáros vagy segwaytúra a Kis-Balaton körül és a Zala-völgyében, kenuzás a Zala folyón, vízi kalandok a 400 méteres csúszdaparkban. Majd jöhet a jóleső pihenés, koccintás egy pohár borral, amelyben visszatükröződik az élet minden csodája!


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum