Tönkölybúzából készült ételek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. szeptember 26., kedd, Jusztina napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Tönkölybúzából készült ételek

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus

Tönkölybúzából lángos
Szép, hófehér bélzetű, lágy, igen ízletes lángos született belőle, ami nem szívta magába az olajat.

Hozzávalók (8 adag):
•    2 dl tej
•    1 evőkanál cukor
•    1,5 dkg friss élesztő
•    1 dl tejföl
•    1 tk só
•    45 dkg fehér tönkölybúzaliszt
•    5 dl napraforgóolaj
Elkészítés: A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük. Az összes hozzávalót (az olaj kivételével) kenyérsütőgépben megdagasztjuk, duplájára kelesztjük. Egy edényben olajat forrósítunk. A megkelt tésztából öklömnyi tésztákat szakítunk le, kihúzogatjuk nagy korong alakúra, és a forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

 

Teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből palacsinta
A palacsinta nagyon finom, nem szakad, jól süthető!

Hozzávalók (2 adag):
•    150 g teljes kiőrlésű
    tönkölybúzaliszt
•    2 db tojás
•    3,5 dl laktózmentes tej
•    1 dl szénsavas
    ásványvíz
•    3 evőkanál kókuszolaj
•    1 csipet só
Elkészítés: Minden hozzávalót összekeverünk kézi habverővel egy műanyag tálban. Hagyjuk pihenni 10–15 percig (legjobb, ha letakarva hűtőbe tesszük). Megsütjük a palacsintákat, mindegyik sütése előtt egy pici kókuszolajat cseppentünk a palacsintasütőbe.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum