Szarvasbőgés-hallgató túrák – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Szarvasbőgés-hallgató túrák

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus
Szerelem hevétől bőgnek már a világhírű gímszarvasok a Gemenci-erdőben. Ilyenkor korlátozottan látogatható az erdő, de a Gemenc Zrt. által szervezett „szarvasbőgés-hallgató túrákon” 2017. augusztus 25. és szeptember 9. között bárki megtapasztalhatja a bikák hangjától zengő ártéri erdő különleges hangulatát.

A túrák Gemenc északi (Keselyűs) és déli kapujából (Pörböly, Ökoturisztikai Központ) indulnak. A szürkületben kezdődő és késő este befejeződő események résztvevői szakvezetők segítségével lehetnek fültanúi ennek az érdekes jelenségnek. Erdei vasúttal vagy lovas kocsival is lesz mód a szarvasbőgés meghallgatására, sőt a gyermekek számára külön program nyújt lehetőséget a kivételes élmény átélésére. Akik pedig kulináris élvezetekkel együtt kívánnak szerelmes szarvasbikákat hallgatni, azok számára a szeptember 1-jén lovas fogattal, vacsorával és borkóstolóval egybekötött különleges program biztosít felejthetetlen emléket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szeptember 2-án külön gyermekeknek szánt túrát szerveznek az erdei vasút egyik megállójánál Lassiban, ahol kézműves foglalkozások is várják a csendes hallgatózást hamar megunó kicsiket.

Szeptember 1-jén borkóstolóval egybekötött vacsorán tapasztalhatják meg a résztvevők a gemenci vad és a szekszárdi szőlőtő termésének csodálatos összhangját. Ez a program itt is „Gímvallatással” kezdődik 17 órakor, majd a vacsora után 18.30-kor indulnak a fogatok az erdőbe és 21 órakor térnek vissza.

 

Szarvasbőgés-hallgató túrák erdei vasúttal:

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly: aug. 25., aug. 26., szept. 1., szept. 2., szept. 8., szept. 9. Keselyűsi Fogadóépület: aug. 26., szept. 9.

 

Szarvasbőgés-hallgató túrák lovas fogattal:

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ, Pörböly: aug. 25., aug. 26., szept. 1., szept. 2.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum