XVI. Egri várfalmászó verseny – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

XVI. Egri várfalmászó verseny

2017. augusztus 26–27.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus
2017-ben immár 16. alkalommal kerül megrendezésre az Egri várfalmászó verseny. A rendezvény célja, hogy a sportteljesítményt összekapcsoljuk a mászó életérzéssel, azaz egy olyan közösség megteremtése, ahol az ifjú sportmászók aktív környezetben találkozhatnak a már tapasztaltabb hegyi sportok tisztelőivel. A közösségépítés mellett kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalabb generációkra is. A „mászóvilágban” az utánpótlás-nevelés nem az eredmények hajszolásáról szól, hanem a közös sikereken és minőségi élményeken való osztozásról. Ezt képviseli az Egri várfalmászó verseny is.

A versenyen a mászás felső biztosítással történik. A selejtezők során a versenyzőknek két utat kell teljesítenie. Az utak megmászására 7 perc áll rendelkezésre, amelynek leteltekor a mászót leszólítjuk a falról. A mászóidő lejárta után minden esetben 3 perc átszerelési idő következik. Ez idő alatt engedik le a mászót, aki leszereli magát a kötélről. A versenyzőknek két szembe fordított csavaros karabinert kell beakasztani a beülő központi hevederébe, melyet a mászás megkezdése előtt a biztosítószemélyzet ellenőriz.

Az első mászás után 7 perc pihenőideje van a mászónak, amit a tranzitzónában kell eltölteni. Ezután a 3 perces átszerelési időben beköti magát a következő útjába, majd ismét 7 perc áll rendelkezésére, hogy teljesítse a feladatát. Értékelésnél elsősorban az elért magasságot vesszük figyelembe, másodsorban pedig az időt. A döntőbe minden kategória 6 legeredményesebb mászója jut tovább.

A verseny hétvégéjét számos színes programmal tarkítjuk: a verseny ideje alatt várlátogatás, izgalmas mesék Eger történelméről, városi andalgás, valamint este a Szépasszony-völgy pincéinek felfedezése várható. Versenyidőn kívül pedig lehetőség nyílik a mászó utak kipróbálására, ezzel is bátorítva a sportmászásban még járatlan érdeklődőket.

2015-ben már 83 nevező, 2016-ban pedig 120 fő, idén pedig több mint 160 versenyző áll Eger vár falához. Több száz helyi érdeklődő és aktív médiaérdeklődés jelezte, hogy a rendezvény hiánypótló, ezért Eger falait idén is megostromoljuk!

 

A PROGRAM:

Augusztus 26., szombat

8.30 óra: A verseny megnyitója a várfalnál: köszöntő, majd a verseny menetének ismertetése.

9.00 óra: Selejtezők.

 

Augusztus 27., vasárnap

10.00 óra: Döntők.

14.30 óra: Eredményhirdetés.

További friss cikkek az Észak-Magyarországi régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum