Háromnapos jubileumi ünnepére készül a Szarvasi szilvanapok – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Háromnapos jubileumi ünnepére készül a Szarvasi szilvanapok

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. augusztus
Délkelet-Magyarország egyik legnagyobb és legkülönlegesebb gasztrokulturális fesztiválja a szilva érés idején Szarvasra csábít. Az idei jubileumi szilvanapok szeptember 8-tól 10-ig várja a szilvás ételek kedvelőit, valamint azokat, akik szívesen töltenének el egy szórakoztató hétvégét a Körös-parti kisvárosban. A háromnapos fesztivál a kulináris élvezeteken túl koncertekkel, kulturális és gyermekprogramokkal várja a látogatókat.

A Körös-parti kisvárosban már igen csak nagykorúvá érett szilvaünnep fő küldetése a szarvasi szilva népszerűsítése és a hozzá kapcsolódó hagyományok bemutatása. A fesztiválon minden a hungarikummá „érett” pazar gyümölcsről, a szilváról fog szólni, így minden korosztály kedvére válogathat a titkos szilvás receptekből, minősített szilvapálinkákból, kézműves szilvás sörökből, na meg persze a rézüstökben rotyogó szilvalekvárokból is.

A szarvasi szilvás programok péntek délután egy felvonulással veszik kezdetüket, majd koncertekkel (Fenyő Miklós, a Sugarloaf, Pál Dénes, a Piramis Évek, Gergely Róbert, Harmónika Virtuózai és sokan mások), érdekes hagyományőrző programokkal folytatódik a vasárnapi szilvabúcsúztató zárásig.

Csasztvan András, a rendezvény megálmodója szerint érdemes felkeresni a tematikus udvarok helyszíneit is, legyen az a Kölyök udvar, ahol a gyermekek bontakozhatnak ki kedvükre, vagy a Kézműves sörök és a Borvidékek udvara, amelyek a felnőtteknek ajánlatos kitérő. A Lekvárosok utcája és a Sütitér pedig is az ínyenceknek tartogat kihagyhatatlan lehetőségeket.

A háromnapos szeptemberi eseményen Békés megye legjobb szakácsai, cukrászai is jelen lesznek, az ő tudásuk garancia arra, hogy minden kínált étel a legjobb minőségben kerül az asztalokra a szilvanapokon. Az idei látványkonyhát is érdemes lesz meglátogatni, ahol ízes szilvás étkeket fognak készülni: Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz-díjas olimpiai aranyérmes mesterszakács vezetésével. A jubileumi gasztrofesztiválon a halalapanyag is meg fog jelenni, ami szintén egy jó partnere lesz a szilvának (pl. szilvapálinkával illatosított grillezett, filézett harcsa).

Az elmúlt években nagy siker volt a szilvás sütemények receptversenyének is, melyet idén is meghirdettek az olimpiai és világbajnok mestercukrász, Erdős Hanna zsűrielnök vezetésével. Jelentkezni szeptember 1-jéig díjmentesen lehet a http://www.szilvanapok.hu/receptverseny-2017/ oldalon.

Egy biztos, aki szeptember második hétvégéjén Szarvasra látogat, feledhetetlen élményekkel gazdagodik pompás szilvás ételek és sokszínű programok társaságában.

 

Részletes információk : a www.szilvanapok.hu oldalon.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum