World Tantrix Open és logikai játékok hétvégéje – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

World Tantrix Open és logikai játékok hétvégéje

2017. szeptember 15–17.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember
A világ minden tájáról 25–30 résztvevő érkezik a tantrix asztali világbajnokságra, melynek idén Debrecen és az Agóra Tudományos Élményközpont ad otthont 2017. szeptember 15. és 17. között. A World Tantrix Openre ebben az évben nyolcadik alkalommal kerül sor, korábban Skóciában, Hollandiában, Svédországban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, valamint Budapesten rendeztek tantrixvilágversenyt.

A debreceni megmérettetésen részt vesznek a világ legjobb tantrixosai, köztük a háromszoros asztali világbajnok, a svéd Niklas Andersson és a mostani internetes világbajnok, az a debreceni Kovács Péter, aki korábban már volt asztali világversenyen is győztes. A legidősebb versenyző a 77 éves Anick Auger Franciaországból érkezik, ő eddig minden világbajnokságon ott volt.

A hazai mezőny erős lesz, a korábbi évek magyar világbajnokai idén is indulnak a címért: Kovács Péteren kívül Gombkötő Tamás, Mikulán Attila, Németh Zoltán és Petrecz Péter is. A magyarok egyébként kiemelkedően jók a tantrixban, a csapatvilágbajnokságot már 5 alkalommal nyerték meg.

www.tantrix.hu

 

Mi is a tantrix?

A tantrix sokak szerint a világ legcsavarosabb stratégiai játéka, amelyet az új-zélandi Mike McManaway talált fel 1987-ben. A játék egymáshoz illeszkedő hatszögletű lapkákból áll. Mind az 56 lapka három különböző színű vonalat tartalmaz és mindegyik vonal a hatszög két oldalát köti össze. Összesen négy szín szerepel a lapkákon: piros, sárga, kék és zöld. Az 1-től 56-ig számozott lapkák között nincs két egyforma. A játék során minden lapkát úgy kell letenni, hogy az színhelyesen érintsen legalább egy, már lehelyezett lapkát, a cél a leghosszabb vonal vagy hurok kialakítása.

A verseny zártkörű, de élő közvetítésen keresztül szemtanúi lehetünk, ahogy a világ legjobb játékosai megmérettetik magukat. Emellett az Agórában ezen a hétvégén megismerkedhetsz a tantrix játékszabályaival, kipróbálhatod a legnehezebb kirakókat és más logikai játékokat is.

 

Kapcsolódó programok

Mi fán terem a tantrix?

2017. szeptember 15., péntek 16 óra

Ismerd meg a világ legcsavarosabb stragtégiai játékát! Mikulán Attila korábbi tantrixvilágbaj-nok és Harsányi László, az első magyar tantrixjátékos, a World Tantrix Open főszervezői veze-tik be az érdeklődőket az izgalmas játék rejtelmeibe, mesélnek a tantrix történetéről, a verse-nyekről, saját élményeikről és bemutatót is tartanak az Agóra konferenciatermében. Az előadás után a legbátrabbak megmérkőzhetnek a profi játékosokkal.

 

Kövesd a játékot!

2017. szeptember 16–17.

Az Agóra konferenciatermében élő közvetítésen keresztül egész nap követhetik az érdeklődők World Tantrix Open játszmáit. Mindkét nap 12.30 és 13.30 óra között ugyanitt a játékosok válaszolnak a látogatók kérdéseire és megmagyarázzák egy-egy játszma lépéseit.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum