A pilisszentkereszti Szurdokvölgy kora ősszel – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina napja van.

Rovatok

Régiók

A pilisszentkereszti Szurdokvölgy kora ősszel

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember
A Dera-szurdok népszerű kirándulóhelyszín a Pilisben, ami nem is csoda, hiszen egy látványos, könnyen végigjárható útvonalról beszélünk.

Pilisszentkeresztről Pomáz irányába haladva egyszerűen megközelíthető a tisztás, ahol autósparkoló, sütögetőhelyek, padok találhatók. Innen indulva pedig egy valóban rövid, könnyen teljesíthető szakaszt sétálhatunk végig (természetesen a kéktúrát követve hosszabb túrába is beiktathatjuk az útvonalat).

A völgyben folyik végig köves partjával a Dera-patak, amely mentén fahidakkal, információs táblákkal tarkított ösvényen haladhatunk végig. A látvány minden évszakban csodálatos. Ha jó időpontban érkezünk, akár a hangosan csobogó patak hangjának kíséretében haladhatunk az erdő mélyébe.

A kirándulóhely persze nemcsak a hidak és a kanyargó patak miatt nyújt mesés látványt, hanem a völgy sajátos növényzete miatt is. Mivel a szurdokba a napfény alig hatol le, így itt a klíma hűvösebb, páradúsabb. Épp ezért kiváló élőhelyet nyújt a moha- és páfrányfajoknak, mint például az erdei pajzsika, a hölgypáfrány vagy épp az édesgyökerű páfrány.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum