Éhező gyerekekeért tekerhetnek Debrecenben és Hajdúhadázon – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 23., szombat, Emőke napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Éhező gyerekekeért tekerhetnek Debrecenben és Hajdúhadázon

1 km = 3 gyerek napi étkezése

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember
Debrecenben és Hajdúhadházon is megrendezik a hátrányos helyzetű gyerekek étkezésére gyűjtő jótékonysági kezdeményezést, a Tekerj, hogy segíthess programot. Budapestet, Szegedet és Pécsett követően szeptemberben Hajdú-Bihar megyében lendül akcióba a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis Magyarország. Szeptember 23-án a Zamat Fesztiválon, szeptember 24-én Hajdúhadházon a Káposztás napokon lesz megtalálható a sátor, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését tudja biztosítani a látogató közönség.

Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54 000 tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon. Az oktatási szünetek alatt, amikor megszűnik az iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik. A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők görgőkre szerelt kerékpárokra pattanva rövid távon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek a bicikliken.

Tavasszal a budapesti akción 1188 gyermek napi étkezését sikerült fedezni 3564 adag ételadomány összegyűjtésével, szeptember elején Szegeden egy nap alatt 456 gyermeknek gyűlt össze támogatás, ami összesen 1368 adag ételt jelent.

Szeptember utolsó hétvégéjén Debrecenben a Zamat Fesztiválon, Hajdúhadházon a Káposztás napokon rendezik meg újra az interaktív programot, ahol 1 km letekerésével járulhatunk hozzá rászoruló gyermekek napi étkeztetéséhez. A jótékonysági akció a Debreceni Bike Maffia fiatal önkéntesei segítségével valósul meg.

 

Program:

Debrecen – Zamat Fesztivál, 2017. szeptember 23. (szombat) 11–19 óra.

Hajdúhadház – Hadházi káposztás napok, 2017. szeptember 24. (vasárnap) 11–19 óra.

A programról bővebb információ: https://www.cofidis.hu/kerekpar.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum