Kikapcsolódás kényeztetéssel – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Kikapcsolódás kényeztetéssel

Fürdők az Észak-Alföldön

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember
Nehéz lenne megmondani, az ország melyik fele gazdagabb termálvizekben, hiszen akár a Dunántúlra, akár az Alföldre gondolunk, rögtön híres fürdőhelyek egész sora jut eszünkbe. Az ősz beköszöntével különösen vágyunk a langyos vagy meleg víz simogatására, a kényeztető wellness élményére.

Az észak-alföldi régió értékes termálvízkincset rejt, ezért ma már a spa és a wellness hazájaként ismert. Változatos élményeket nyújtó fürdők sokasága közül lehet választani, hiszen több mint kétszáz meleg vizű kút, a magyarországi termálkutak több mint egytizede táplálja őket. Az ország minősített meleg gyógyvízzel rendelkező településeinek egynegyede az Észak-Alföldön található, így nem véletlen, hogy rendkívül fejlett fürdőkultúra alakult ki ezen a tájon. A gyógyvizek, a gazdag ásványianyag-tartalmú termálvizek különböző betegségek enyhítésére, gyógyítására alkalmasak, de ma már legalább ennyire fontos a betegségmegelőző, egészségmegőrző küldetésük is.
Ez pedig maga a wellness, az életérzés, amely a feszített munkatempó okozta stresszt, az idegi-szellemi fáradtságot feloldja, kényezteti a testet és a lelket, segít ellazulni és kiengedni.
Mi kell a jó wellnesshez? Már az ókori rómaiak is tudták, hogy természetesen fürdő hideg és meleg vízzel, gőzzel. A középkorban a törökök fejlesztették a fürdőkultúrát olyan magas szintre, hogy még ma is arról vesszük a mintát: egyre másra nyílnak az autentikus török fürdők, melyek követik az egykori basák és pasák fürdőszokásait.
Hajdúszoboszló, Debrecen, Nyíregyháza és Nyírbátor – hogy csak a legnagyobbakat említsük – új, vagy az utóbbi években felújított fürdőiből nem hiányozhatnak a wellnesselemek, a feszített víztükrű úszómedencék mellett a meleg vizű medencék, amelyekben gejzírek, dögönyözők, buzgárok, jacuzzik állnak a vendégek rendelkezésére. A wellnessrészlegekben szaunák, sok helyen egész szaunavilág, merülőmedencék, gőzkamra, aromaterápiás szoba, sókamra, infraszauna és frissítő masszázs gondoskodik az ellazulásról. A wellnessélményhez hozzátartozik az adott táj ízeinek, ételeinek, italainak élvezete is. Az Észak-Alföld települései ebben is rendkívüliek, a panyolai pálinkától az ízletes lekvárokig, a kitűnő kemencében sült húsételektől a kelt tésztákig elképesztően gazdag a kínálat.
A sort lehetne még folytatni… a régió hangulatos wellness-szállodái és fürdői tartalmas kikapcsolódást ígérnek Püspökladánytól Baktalórántházán és Tiszaföldváron át Cserkeszőlőig, érdemes felkerekedni és sorban kipróbálni…
 Az észak-alföldi régió messze földön ismert gyógyvizei a világ minden részéről vonzzák a látogatókat.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum