Süteményliszt felhasználásával készült édességek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. december 13., szerda, Luca napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Süteményliszt felhasználásával készült édességek

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember

Áfonyás muffin
Ez az egyszerű, de fenséges „bögrés” recept bármilyen idény- vagy aszalt gyümölccsel, diófélékkel vagy akár csokoládédarabkákkal is elkészíthető.

Hozzávalók:
•    2 evőkanál kristálycukor
•    egy citrom reszelt héja
•    25 dkg fekete áfonya
•    50 dkg Első Pesti Süteményliszt
•    3 teáskanál sütőpor
•    1 1/2 teáskanál só
•    33 dkg kristálycukor
•    3 tojás
•    6 evőkanál olvasztott vaj
•    6 evőkanál étolaj
•    2 csomag vaníliás cukor
•    3,5 dl kefir
•    4–5 evőkanál áfonyalekvár
Elkészítés: Morzsoljuk össze a citromhéjat két evőkanál cukorral. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, egy másik tálban pedig a cukrot, a tojásokat, az olvasztott vajat, az olajat és a vaníliás cukrot. Adagoljuk hozzá a lisztes keveréket és a kefirt. Forgassuk bele az áfonyát. Osszuk szét a tésztát 24 normál méretű muffinformába, amiket előzőleg kivajaztunk. A muffintésztába csináljunk egy kis lyukat és  tegyünk bele fél teáskanálnyi áfonyalekvárt. A tetejét szórjuk meg a citromos kristálycukorral. 190 °C-os sütőben kb. 20 percig süssük.

 

Meggyespite
Az alappitereceptet lehet készíteni más gyümölcsökkel is (cseresznye, alma, szilva stb.), szinte elronthatatlan. Vékony tésztájú, soktöltelékes pite lesz belőle.

Hozzávalók:
•    3 bögre Első Pesti Süteményliszt
•    20 dkg puha vaj vagy margarin
•    1 bögre cukor
•    1 csomag vaníliás cukor
•    4 tojás
•    1 bögre tej
•    1 csomag sütőpor
Elkészítés: A vajat elmorzsoljuk a liszttel, amelyhez előzőleg hozzákevertük a sütőport. Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a villával elhabart tojásokat, majd a tejet. Fakanállal vagy keverőlapáttal simára keverjük. Nem érdemes robotgéppel keverni, mert ebbe a tésztába nem jó sok levegőt juttatni, vagy „túlkeverni”. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a meggyet – hogy ne szálljon le az aljára – előbb kevés lisztbe forgatjuk, és így szórjuk a tepsibe simított tésztára.
170 °C-on 25 perc alatt süssük meg. Ha a közepébe szúrt fapálcika tisztán jön ki, elkészült.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum