5+1 érv, amiért ősszel is érdemes ellátogatni a 15 éves Béres Szőlőbirtokra – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

5+1 érv, amiért ősszel is érdemes ellátogatni a 15 éves Béres Szőlőbirtokra

Egy apró település a tokaji borvidéken, amely színekben pompázó, festői panorámájával nyűgözi le ősszel látogatóit, és egy szemet gyönyörködtető szőlőbirtok, amely immár 15 éve igyekszik megőrizni és megismertetni a világgal otthona, Erdőbénye és Tokaj-Hegyalja kincseit.

1. Nyugalom. Erdőbénye a Zemplén szívében található, csodálatos fekvésű település, a béke szigete. A városok zajától távol, a Bényei-medence védett világa tökéletes kikapcsolódást nyújt. Ha csendre és nyugalomra vágyik, családjával, barátaival vagy akár egyedül, jobb helyet keresve sem találhatna. Az őszi erdőbényei harmónia nélkülözhetetlen kísérői a színpompás, szőlővel borított domboldalak és egy pohár feledhetetlen zamatú tokaji bor.

2. Magyarország legszebb birtoka. A 15 éves fennállását ünneplő Béres Szőlőbirtok minden eresztékében a minőséget hordozza, központi épületét 2007-ben Építőipari Nívódíjjal tüntették ki. 2015-ben elnyerte a Magyarország legszebb szőlőbirtoka címet. Idén ősszel a látogatók nem csupán a Béres-borokkal és a tokaji borkészítéssel ismerkedhetnek meg közelebbről, de a birtok történetébe is betekintést nyerhetnek egy különleges fotókiállítás révén.

3. Aktív kikapcsolódás. A birtok kitűnő aktív kikapcsolódási lehetőséget is kínál. Kellemes sétát tehetünk a történelmi Lőcse-dűlő tetejére, ahonnan madártávlatból is megismerkedhet a Bényei-medencével. Különleges élményben lehet részük azoknak is, akik felkeresik a Napba öltözött Asszony kápolnáját az Omlás-dűlőben. A hely rendkívüli kisugárzású, a látvány magával ragadó.
4. Mennyei borok. A főszerep természetesen ősszel is a boroké. Egy hangulatos borkóstolón mindenki rátalál a maga kedvenc Béres-borára. Felfedezheti a könnyed, zamatos sárgamuskotályt, a friss, gyümölcsös vagy éppen komplex, ásványos furmintokat, a virágos hárslevelűt vagy az egyedülálló száraz és édes házasításokat. A kóstolókat méltóképpen lezáró, különleges aszúboraink egy igazi lépést jelentenek a mennyország felé.

5. Vendégszeretet. Az év bizonyos időszakaiban Erdőbénye nyüzsgő településsé változik, ilyenkor nyitott pincékkel és színes programokkal várja vendégeit. Nyáron a Bor, mámor… Bénye fesztiválozói töltik meg az utcákat, ősszel az Aszúünnep, a Béres Borteraszok és a szüret pezsdítik fel a község és a birtok életét.
Reméljük, felkeltettük érdeklődését. Amennyiben szeretné felkeresni a Béres Szőlőbirtokot, nem kell mást tennie, mint jelezni Bartha Róbert turisztikai szervező munkatársunk felé érkezését az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Nagy szeretettel várjuk!

Tel.: (+36-20) 499-0758
E-mail: vinoteka@beresbor.hu

További friss cikkek az Észak-Magyarországi régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum