Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten

2017. október 13-15.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember
2017. október 13–15-ig kerül ismét megrendezésre a budapesti kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Családi programok, folklórműsorok, nosztalgiazenei programok, disznóvágás-bemutatók és óriási kolbászvásár várja a látogatókat. A 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg kiegészítőprogram és neves fellépők szórakoztatják a közönséget három napon át.

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a főváros legnagyobb gasztrofesztiválja, a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál. Aki október közepén kilátogat a Vasúttörténeti Parkba az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, háztáji ízekkel. A budapesti kolbászfesztivál témái: „gasztronómia, hagyományőrzés, folklór”.

A békéscsabai tájház régiségekkel van berendezve, ahol a hagyományőrzők mutatják be a korabeli használati tárgyakat. Itt meg lehet kóstolni az igazi csabai kolbászt. A tájház udvarán gyerekfoglalkoztató, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a kicsiket. A tájház mellett vannak az állatkarámok, ahol a kakastól a szamárig mindenféle háziállattal találkozhatnak élőben a budapesti gyerekek. Ha már kolbászfesztiválról van szó, nem maradhat el a malac sem. Többek között mindhárom fajta mangalica is látható lesz az állatkarámokban és simogatható kismalacok is lesznek az állatsimogatóban.

Az állatkarámokkal szemben lesz a muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállítása, ahol a kukoricamorzsolást, a darálást és a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók. A ledarált takarmány ezután meg lehet etetni a háziállatokkal. A 3-as bejárattól jobbra nosztalgiavidámpark várja a gyerekeket és a felnőtteket dodzsemmel, óriás lánchintával és extrém hintákkal. A karámokkal szemben lesz a disznóvágás-bemutatók. A perzselést ősrégi, kézzel tekerős-parazsas perzselővel mutatják be a böllérek. A megperzselt disznót helyben feldarabolják és feldolgozzák hagyományőrző eszközökkel, ruházatban. A disznó feldolgozásának minden fázisát bemutatják a kolbásztöltéstől egészen a zsír kisütésig az egyenként 4 órás bemutatók során. Aki a disznóvágás-bemutatókat megtekinti, az megkóstolhatja a szervező szúrópálinkáját is, vendégszeretetünk jeléül. Disznóvágás-bemutató nemcsak a Víztorony Parkban, hanem a nagy parkban felállított disznótoros sátorban is lesz.

A Víztorony Park területén számos díjmentesen igénybe vehető játék várja majd a gyerekeket: népi játszótér, légvár, légcsúszda, kovácsműhely, arcfestés, íjászatoktatás és jurta, ahol honfoglaláskori ruhákba lehet beöltözni és ki lehet próbálni a honfoglaló magyarok fegyvereit.

A Disznótoros Kolbászfesztiválon a parkolás és a WC-használat díjmentes. Az autók és a buszok elhelyezésére felügyelt parkolók állnak rendelkezésre. A 2-es bejáraton belépő látogatók egyből a Vékonykolbász utcában találják magukat, ahol a boltban nem kapható háztáji kolbászokból, sajtokból és különleges borokból vásárolhatnak.

A budapesti kolbászfesztiválon mindenféle háztáji ételt lehet kóstolgatni és vásárolni a cigánkától a disznósajtig, valamint népművészeti kerámiák, szőttesek és sok más hagyományőrző portéka kínálja magát.

A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon az országban egyedülálló a kolbászválaszték! Több mint 250-féle kolbászból lehet majd válogatni, a kecskekolbásztól a csabai csípősig minden lesz. A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtőskalács és mindenféle kézműves ételféleség megtalálható lesz a budapesti kolbászfesztiválon. Az ételeken kívül az italkedvelők sem panaszkodhatnak majd, ugyanis a Disznótoros Kolbászfesztiválon rengeteg fajta minőségi borral, kézműves sörrel és míves pálinkával találkozhatnak. A vendégek disznótoros sültekkel és finom sült kolbásszal való kiszolgálásáról az ország legjobb kitelepülő vendéglátósai fognak gondoskodni. A disznótoros sátorban családmarasztaló programok is lesznek: gyerekeknek állatsimogató, felnőtteknek folklórszínpad. Utána késő estig megy élőben a nosztalgia- és a mulatós zene.

 

Jegyárak: felnőttjegy 1999 Ft, gyerekjegy 1500 Ft, családi jegy 5999 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek), nyugdíjasjegy 1500 Ft, pénteki jegy 999 Ft. 

A fesztivál nyitvatartása: pénteken 13–22-ig, szombaton 9–22-ig, vasárnap 9–20 óráig.

www.kolbaszfeszt.hu   

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum