Az Agóra Tudományos Élményközpont októberi programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.

Rovatok

Régiók

Az Agóra Tudományos Élményközpont októberi programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. szeptember
Az Agóra Tudományos Élményközpont interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók. A programok hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdődnek, hétvégén 11-től 17 óráig óránként indulnak. A részletes programról az www.agoradebrecen.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Októberi programok:

 

2017. október 1., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Konyhai kémia

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Tudjátok, miben hasonlít egymásra az élesztő és a sütőpor? Mi a különbség a sütőpor és a pezsgőtabletta között? Miért teszünk néha sütőport, néha szódabikarbónát a sütibe? A kémia segítségével elemezhetik a gyerekek ezeket az anyagokat és vicces kísérleteket hajthatnak végre velük. Ajánlott életkor: 6–10 év. A másfél órás programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2017. október 3.–november 5.

Programok a digitális planetáriumban

Lehozzuk a csillagokat!

Bár a hosszú nyári, csillaghullós éjszakák már elmúltak és az esték is hűvösebbek, az őszi égbolt is sok csodát tartogat számunkra. Állandó társunk, a Hold mellett a Szaturnuszt még szemügyre vehetjük a nyugati égbolton, de az előadás során megcsodálhatunk kettős csillagokat, halmazokat, sőt a hozzánk legközelebb eső galaxist, az Androméda-galaxist is. A 20–25 perces programban elrepülünk még Ausztráliába, megismerkedünk a hazánkból soha nem látható déli csillagképekkel és felfedezhetjük a Magellán-felhőket is.

 

A Földtől a világegyetemig

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A világegyetem születésétől a Naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette. Narrátor: Varga Klári.

 

Visszatérés a Holdra

40 éve jártunk utoljára a Holdon – ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy szenzációs megmérettetésről. A Google holdversenyében privát csapatok vetélkednek, céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben már csak 16 csapat van versenyben, köztük egy ígéretes magyar társaság is, a Puli Space Technologies. Narrátor: Gáti Oszkár. A planetárium maximális befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel. A planetáriumi műsorokat 6 éves kortól ajánlják. Az aktuális planetáriumi programokról a www.agoradebrecen.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

2017. október 7., szombat 10.30–12.00 óra

Kreatív tudomány: Levéllámpás

A játékos foglalkozássorozat keretében kéthetente szombaton érdekes kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Hurrá, itt van az ősz! Ezen a foglalkozáson a színes leveleket vizsgálhatják meg a gyerekek és csodaszép lámpásokat készíthetnek belőlük. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. október 8., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Hogyan működik az ember?

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Tudod, milyen részekből áll egy emberi agy? Esetleg szét is tudnád szedni? Ezen a foglalkozáson az emberi szervezetet vizsgálhatják meg a gyerekek közelebbről. Megnézhetik, hogyan működik a tüdőnk, sőt építhetnek is egyet otthon megtalálható dolgokból. Megtudhatják azt is, hogy mi befolyásolja a szívünk működését és mit kell tennünk azért, hogy sokáig dobogjon. Ajánlott életkor: 10–14 év. A másfél órás programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2017. október 15., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Robotika kicsiknek

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Szeretnél magad építeni egy éhes aligátort, oroszlánt vagy egy repülőgépet? Ezen a foglalkozáson a WeDo Robotics-készlet segítségével a kisebbek is készíthetnek robotokat, elsajátíthatják a programozás alapjait és felfedezhetik, hogyan működnek a különféle gépek és berendezések. Ajánlott életkor: 7–11 év. A másfél órás programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2017. október 21., szombat 10.30–12.00 óra

Kreatív tudomány: Mozgókép

A játékos foglalkozássorozat keretében kéthetente szombaton érdekes kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Ezen a szombaton a gyerekek zoetrópot (vagy zootrópot) készíthetnek, amely mozgóképpé varázsolja a rajzolt képeket. Ezt az eszközt tartják az utolsó lépésnek a mozi megalkotása felé, hiszen egyszerre többen, több szögből is élvezhetik a látványt. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2017. október 22., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Az állatvilág gyöngyszemei

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Tudod, melyik állatot használták régen „élő barométernek” a várható időjárás megjóslására? Vajon minden hüllő tojásokkal szaporodik? Hogyan változtatja a bundájának színét a hermelin? Ezen a foglalkozáson a gyerekek az állatok különleges tulajdonságaival, képességeivel ismerkedhetnek meg, és gyöngyből el is készítik a kedvenc állatukat. Ajánlott életkor: 8–12 év. A másfél órás programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2017. október 29., vasárnap 10.30–12.00 óra

Vasárnapi tudomány: Rajzolj újra a levegőbe!

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Hogyan lesz a körből gömb, a téglalapból henger? Hogyan tudjuk életre kelteni a síkidomokat a térben? Rátai Dániel ismert találmánya, a Leonar3Do a számítógépek kétdimenziós világát szó szerint kiemeli a monitorok síkjából. Ismerkedj meg nálunk a művészek, építészek és játéktervezők ezrei által használt háromdimenziós tervezéssel és alakítsd saját kezeddel a virtuális valóságot! 3D-s szemüveget fel! Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum