Átadták a Pákozd-sukorói Arborétum újonnan megépült vadasparkját – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Rovatok

Régiók

Átadták a Pákozd-sukorói Arborétum újonnan megépült vadasparkját

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. október
Az arborétum területén elhelyezkedő madárröpdét és a nagyvadat bemutató kerteket vaddisznók, gímszarvasok, muflonok, őzek, dámszarvasok, fácánok, vadpulykák vették birtokba.

A nemes esemény alkalmából Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az érdeklődőket. A vezérigazgató úr kiemelte, hogy az elmúlt évben 37 ezer látogató – ebből 19 ezer gyermek – vette igénybe a VADEX által fenntartott közjóléti létesítményeket. A fejlesztések a röpde és a nagyvadkertek átadásával nem fejeződnek be, a társaság további közjóléti elemekkel kívánja bővíteni az arborétum és vadaspark szolgáltatásait.

Az ünnepséget a székesfehérvári István Király Általános Iskola kisdiákjai színesítették verses előadásukkal. A nemzeti szalag átvágását követően az iskolások birtokba vették az új létesítményt, megfigyelték az állatokat, felmásztak a magaslesre és kipróbálták az interaktív ismeretterjesztő táblákat.

Az új helyszín szeptember 22-től a Pákozd-sukorói Arborétum és Vadaspark nevet viseli, ahová a megszokott nyitvatartási időben várják a látogatókat.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum