Élményszürettel indul az őszi szezon az etyeki Gasztrosétányon október 21–22-én – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. október 17., kedd, Hedvig napja van.

Rovatok

Régiók

Élményszürettel indul az őszi szezon az etyeki Gasztrosétányon október 21–22-én

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. október
Az őszi és téli szezonban legalább három eseménnyel, elsőnek az október 21–22-én megrendezendő Élményszürettel készül a gyönyörűen megújult etyeki Gasztrosétány.


Gyönyörűen megújult Etyeken a Gasztrosétány: az Újhegyi pincesor szilárd, bazaltkockás útburkolatot kapott, eltűntek a légvezetékek és a beton villanyoszlopok, helyettük szép kandeláberek világítanak, igényes padok, hulladéktárolók és egyéb térbútorok teszik igényessé és praktikussá a környezetet, és ezt a fejlődést szeretnék is kihasználni a helyi pincék és kézművesek. A januári Etyeki Piknikig tartó őszi, téli időszakban legalább három alkalommal készülnek izgalmas rendezvényekkel. Elsőnek október 21–22-én rendezik meg az Élményszüret a Gasztrosétányon elnevezésű rendezvényüket, amelynek apropóját a szüret zárása adja. Ennek megfelelően a nyitott pincékben több helyen is lehet majd mustot és murcit kóstolni vagy ki lehet próbálni a fokolást, de akár a pincék műhelytitkaiba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a pincetúrák keretein belül. Éhes sem marad senki, jól lehet majd lakni a szőlővel cipóban tálalt sajtlevestől az újhegyi módra készült sült csülkön és sonkakülönlegességeken keresztül a szüreti gulyásig vagy a házi rétesig, a gyerekek pedig házi szörpöt és lekvárt kóstolhatnak.    

A pincék programja és kínálata:


 Aubergine Pince

 Etyeki padlizsán és zakuszkakrémBorok mellett bajor sörkülönlegességet is kóstolhatHagyományos vasárnapi ebéd: rántott szelet hagymás tört burgonyával

 

Milán Pince
Egészben sült sertéskaraj szőlőmártással, rozmaringos burgonyával
Szüreti gulyás és töltött tormalevél
Házi almás és meggyes rétes

 Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
Kolozsvári rakott káposzta és húsgombócos parasztcsorba, erdélyi miccs faszénen
Szilágyi Apjafia pálinkák, Zenit gyöngyözőbor, Sauvignon Blanc, Rajnai Rizling, Kékfrankos Rose, Zöld Veltelini

 Árpás Laci Sonkamester Pincéje
2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek
Kemencés és grillételek

Halmi Pince
Szörpök, gyógynövények, lekvárok, folyóborok és borpárlatok kóstolója és vására

 

Kácsor „Kíra” Pince
Alma- és dióbélvásár, libatepertő-krémes kenyér és juhtúrós pogácsa
Borkóstoló

Tátrai Pincészet
A pincészet borainak kóstolója és vására

Rezeda Terasz
Sajtleves szőlővel cipóban
Són sült csirke rozmaringos burgonyával és házi csalamádéval
Brownie fagyival

Debreczeni–Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)
Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására
Must- és murcikóstoló és fokolás
Grillételek, zsíros kenyér és palacsinta

Dvorák Pince
Gulyásleves és csülkös-körmös pacalpörkölt
Sült csülök újhegyi módra tepsis burgonyával és grilltálak
Almacsinta

Etyeki Sajtútállomás
Sajtkülönlegességek kóstolója és vására

Rókusfalvy Birtok:
Pohárral a kézben – rendhagyó pincetúra vezetett borkóstolóval
Friss mustkóstoló
Borkorcsolyák: friss házi pogácsa és minirétes-variációk

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum