Halottak napja – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. szeptember 26., szerda, Jusztina napja van.

Rovatok

Régiók

Halottak napja

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. október
A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a két leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.

2017-ben az eseményen Hirtling István szaval verseket, Tóth Vera énekel. A közel egyórás műsort Vincze Kinga vezeti. Három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket.

Idén a két említett temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

A megemlékezések helyszínei és időpontjai: Újköztemető 53-as „szóró” parcellájában október 31-én 17.30 órakor. Farkasréti temető Makovecz ravatalozó előtt november 1-jén 17.30 órakor.

2017-ben a halottak napi ünnepkör több napra oszlik, így várhatóan a legforgalmasabb napok a következők lesznek: október 28. (szombat), október 29. (vasárnap), október 30. (hétfő), október 31. (kedd) és november 1. (szerda).

 

Temetési rend és ügyelet

Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 28-tól november 2-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben október 28. és november 2. között ügyeletet tartunk, az ügyfélszolgálati irodák ezen a napokon 8 és 18 óra között tartanak nyitva.

 

Temetők nyitvatartása

A temetők október 28-tól november 2-ig 7 órától 20 óráig tartanak nyitva. Az Újköztemető október 23-án is 7 órától 20 óráig tart nyitva. november 3-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30–17 óráig.

 

Kisbuszok

A kiemelt temetők belső forgalmának segítése érdekében az Újköztemetőben október 28-tól november 2-ig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést. A mikrobuszok 8 és 17 óra között közlekednek igény szerint.

 

Gépjárműforgalom

Október 28-től november 2-ig a temetőkbe TILOS a gépjármű behajtás az Újköztemető kivételével. Az EU-országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedjük a temetőkbe abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi. A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatóinkat arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 7 és 12 óra között keressék fel a temetőket. A fentiek alól kivételt képez az Angeli úti és a Tamás utcai temető, ahol nincs lehetőség a gépjárműforgalomra.

Az Újköztemetőben október 23-án, valamint október 31. nyitástól november 2. temetőzárásig díjmentes a gépkocsibehajtás.

 

Biztonság

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosítunk, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.

 

Halottak napi egyházi megemlékezések további helyszínei:

Rákospalotai temető                                   október 28-án            13 órakor

Angeli úti temető                                        november 1-én          15 órakor

Cinkotai temető                                          november 1-én          14 és 15 órakor

Tamás utcai temető                                    november 1-én          17 órakor

Csepeli temető                                           november 1-én          16 órakor

                                                                november 2-án          16 órakor

Megyeri temető                                          november 1-én          17 órakor

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum