Őszi pompában a Tiszaigari Arborétum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Őszi pompában a Tiszaigari Arborétum

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. október
Októberben őszi köntösbe bújnak az erdők. A 2016–2017-es évben elvégzett felújítási és növényállomány-fejlesztési folyamat végeredményeként új fényben tündököl a Tiszaigari Arborétum.

A növényállomány bővítésének folyamata egy 43 darabból álló tölgyfajtagyűjtemény kialakításával kezdődött el, melyet 65 cserje- és 14 rózsafajta ölel körül. A bemutatásra kerülő fafajokat, a helytörténeti érdekességeket új ismertető, eligazító táblák jelzik. A korábban kialakított gyűjtemény felülvizsgálata folyamatos, a kipusztult egyedek cseréje az arborétum új vezetőjének szakmai felügyelete mellett zajlik.

Az arborétum egész évben látogatható mindennap 8–17 óra között. Belépőjegy ára 400 Ft/fő. Előzetes bejelentkezés esetén szakmai vezetést biztosítanak. Érdeklődni: a (20) 382-9563-as telefonon Blaskó Mihály arborétumvezetőnél lehet.

Az egyéni felfedezésen túl az üzemeltetők minden hónapban szervezett programokkal várják a látogatókat. Legközelebb október 27-én, pénteken, amikor a növények téliesítésébe csatlakozhatnak be az érdeklődők, közben megismerkedhetnek a kert állat- és növényvilágával is.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum