Gourmet-vacsora a tihanyi Fűszerkert étteremben a Söptei Pincészet közreműködésével – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Gourmet-vacsora a tihanyi Fűszerkert étteremben a Söptei Pincészet közreműködésével

Egy igazi libalakomára invitálunk mindenkit, aki partnerünk lenne a Márton-napi hagyomány megőrzésében.

Chefünk és a Söptei Pincészet kifejezetten erre az estére állította össze a speciális, „libaságokból” álló menüjét. Természetesen hozzá illő borsorral társítjuk ezeket a fogásokat, hogy a hangulat egészen biztosan kifogástalan legyen!

Időpont: 2017. november 18-án 19 óra.


Menüsor

Kakukkfüves libamájpástétom, levendulás alma

 Hangulat 2015 (sárgamuskotály száraz)

Libaleves, füstölt libamell, sütőtökös ravioli

Chardonnay 2012 (száraz fehérbor)

Töltött libanyak, konfitált zúza

 Harmónia 2015 (pinot blanc, chardonnay, szürkebarát házasítás)

Sült libacomb, batáta, cékla

Kékfrankos 2011 (száraz vörösbor)

Lúdláb

 Kései Sárgamuskotály 2013 (édes fehérbor)

A menüsor ára: 14 900 Ft/fő + 12% szervizdíj

 

A Söptei Pincészet 150 éves borászati hagyományokkal rendelkező vállalkozás, 5 generációs múltra tekint vissza. Vallják, hogy az igazán finom borok elkészítéséhez nemcsak a szőlőt és a belőle készült nedűt kell szeretni és ismerni, hanem a vidéket, a földet, ahol a tőke és a tradíció mélyen gyökerezik. Termőterületeik Csopak és Pécsely környékén találhatóak, kedvelt szőlőfajtáik az olaszrizling, chardonnay, pino blanc és a sárgamuskotály. Szőlőültetvényeik nagy része a Pécselyi-medencében fekszik. A tájegység sajátos adottságokkal, kedvező mikroklímával rendelkezik, talaja mészkőtörmelékes, mélyrétegű agyagos lösz, melynek eredményeképpen tüzes, testes, ízgazdag, finom illatú borok készülhetnek.

Boraik nagy részét reduktív eljárással készítik. Így próbálnak friss, gyümölcsös, de a fajtajelleget megőrző gazdag beltartalommal rendelkező borokat vendégeink asztalára tenni. Jelenleg évi 30–35 000 palack bort állítanak elő. A vidék adta lehetőségeket és szakmai tudásuk legjavát ötvözve valósítják meg elképzeléseinket a magyar borkultúrában.

A Pincészet Söptei Zsolt borász alkotásai által már számos elismerést kapott, idén tavasszal a Challenge International du Vin borversenyen – mely a világ egyik legelismertebb bormustrája – arany- és ezüstérmekkel díjazták boraikat. A csopaki vinotékájukban remek borkóstolókat tartanak, több mint 20-féle nedűvel várnak minden borbarátot, idei újdonságuk a BalatonBor 2016, mely az év olaszrizlingslágere.

 

További friss cikkek a Balatoni régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum