Ajándékozzunk zenét! – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 15., hétfő, Teréz napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Ajándékozzunk zenét!

Gospeltől Vikidálig

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. november
Karácsonykor fő a fejünk, milyen ajándékot vásároljunk szeretteinknek, pedig kézenfekvő a megoldás: ajándékozzunk zenét!

Az idén rendkívül gazdag az adventi zenei kínálat, minden zenei műfajban találunk minőségi koncerteket. Igazi értékes ajándék, nagyszerű meglepetés a koncertjegy, csak annyit kell tudnunk, ki és mi a kedvence annak, akit a karácsonyi élménnyel megajándékozunk. A Harlem Gospel Choir koncertjével biztosra mehetünk, december 10-én ismét visszatér Budapestre a jazz és a gospel koronázatlan királynője, Queen Esther Marrow és a világhírű New York-i kórusa. Három nap alatt többször is fellépnek Budapest több pontján, ezúttal Beyoncé csodálatos dalait adják elő, új életérzéssel gazdagítva a karácsony ünnepét. A turné december 11-én a Budapest Kongresszusi Központban nagykoncerttel zárul, itt csatlakozik a kórushoz a Kossuth-díjas Szarka Tamás, a Ghymes együttes vezetője, a tervek szerint ő énekli az utolsó két dalt.
Aki az idei karácsonyra emelkedett hangulatú operaestét szeretne ajándékozni, annak kiváló lehetőség Tokody Ilona világhírű, Kossuth-díjas mesterművész és János Ács, az olasz operarepertoár szintén világhírű specialistájaként emlegetett karmester koncertjére jegyet váltani. December 20-án a Budapesti Kongresszusi Központban Tokody Ilona szoprán operaénekes népszerű operaáriákkal, olasz dalokkal és a karácsonyi ünnepkör áhítatos hangulatát megteremtő egyházzenei alkotásokkal örvendezteti meg a hallgatóságot. János Ács, akit egyebek közt a három tenor karnagyaként ismerhettünk meg, zongorán kísér, közreműködik Muskát András, az olasz bel canto műfajának hiteles magyar képviselője.
A könnyű műfaj kedvelőinek különleges élményt ígér Gájer Bálint karácsonyi nagykoncertje, amelyen a tehetséges fiatal énekes és zenész, akit a rajongótábor és a szakma „swinghercegként” emleget, a november közepén megjelent karácsonyi nagylemez dalait szólaltatja meg. December 21-én a MOM Sport Rendezvényközpontban húsz vonós közreműködésével és a zenész tíztagú zenekarával játszott dalokban fellelhetők lesznek Dean Martin, Bing Crosby, Frank Sinatra és Michael Bublé stílusjegyei is. Fellép Csondor Kata szinkronszínésznő és a Fool Moon vokálegyüttes.
Lemezbemutató nagykoncertet ad Király Viktor is: napjaink egyik legnépszerűbb magyar énekese december 22-én a budapesti MOM Sport Rendezvényközpontban lép fel. – Olyan zenék lesznek a lemezen, amelyek nagyon közel állnak hozzám. Nagyzenekarral, fúvósokkal, táncosokkal készülünk a nagykoncertre. Igazi hullámvasút lesz tele érzelmes és pörgős dalokkal – fogalmazott az előadó.
Kivételes ajándék lehet az Edvin Marton-rajongóknak az Ave Maria – Symphonic Live koncertre szóló belépő. A világhírű hegedűművész közvetlenül szenteste előtt, december 23-án dupla előadást, különleges, nagyszabású performanszt tart 15 és 19 órától a Budapest Kongresszusi Központban. A klasszikus zenére épülő show a legjobb zeneszerzőket, Brahmsot, Vivaldit, Paganinit, Mozartot idézi meg, és természetesen Edvin Marton saját kompozíciói is hallhatók lesznek nagy szimfonikus zenekar és táncművészek közreműködésével. Az már csak hab a tortán, hogy Edvin Marton egy 1699-es, felbecsülhetetlen értékű Antonio Stradivari hegedűn játszik majd.
A 2018. január 6-i Vikidál 70, Zeffer 60, Mobilmánia 10 című Aréna-koncert is egyedülálló ajándék lehet a műfaj és az élő legendák kedvelőinek, hiszen a 70 éves, Liszt Ferenc-díjas Vikidál Gyula és a 60 éves Zeffer András kétrészes előadáson foglalja össze életművét.
A Budapest Arénában az estet a 10 éves, Fonogram-díjas Mobilmánia fergeteges nagykoncertje zárja.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum