Adventi hangulat Bécsben – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 15., hétfő, Teréz napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Adventi hangulat Bécsben

Gospelzene, mézeskalács, forró puncs

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. november
Karácsony előtt érdemes az osztrák fővárosban is körülnézni, az idén Bécsi karácsonyi álom (Wiener Weihnachtstraum) a címe a Városháza téren megnyílt adventi forgatagnak. A 2017-es téli szezonban összesen húsz karácsonyi vásárral és ezer standdal várják a Bécsbe látogatókat.

Mézeskalács, kandírozott gyümölcs, forralt bor és puncs illata: ki ne vágyna az osztrák városok hamisítatlan karácsonyi vásárainak hangulatára? A 2004 óta immár minden évben a Városháza téren megrendezett Bécsi karácsonyi vásár (Wiener Christkindlmarkt) az idén megújulva, Bécsi karácsonyi álom (Wiener Weihnachtstraum) néven csaknem 150 standdal várja a látogatókat. A tradicionális karácsonyi rendezvény kicsiknek és nagyoknak egyaránt meghatározó élményt nyújt: a kulináris élmények mellett a városháza előtt kialakított 4000 négyzetméteres, varázslatos hangulatú jégpálya, a Jégálom (Wiener Eistraum) várja a jégkorcsolya, valamint a curling sportág kedvelőit, a gyerek pedig felolvasásokon vehetnek részt, felülhetnek a körhintára, vagy megcsodálhatják a pazar fényjátékokat a parkban.
De nem csak a bécsi városháza előtti mesevilágot érdemes felkeresni. A történelmi utcákat járva könnyedén barangolhatunk vásárról vásárra. A Művészettörténeti Múzeum és a Természettörténeti Múzeum között található a Maria-Theresien-Platz-i vásár, ahol a háttérben felzendülő gospelkórusok és zenészek muzsikájára andaloghatunk és kedvünkre válogathatunk hetven stand kézműves termékeinek kínálatából. A Bécsi Egyetem szomszédságában fekvő Altes AKH karácsonyi faluja szintén kedvelt találkozóhely, ahol a kisvasút és a nosztalgia-körhinta elsősorban a kisgyermekes családoknak nyújt felejthetetlen élményt.
A belváros is igazi karácsonyi hangulatra invitál, hiszen a Stephansdom lábánál elterülő vásárban, valamint a hofburgi
k. u. k. vásárban minőségi osztrák termékek közül válogathatunk kedvünkre. Az ínyenceknek pedig érdemes a Bécsi Opera előtti vásárhoz is ellátogatni, hiszen itt a mézeskalács, a hús- és sajttermékek kóstolásával, valamint a forralt bor és a különböző puncsok élvezetével igazi kulináris élményekre tehetnek szert. De nem érdemes kihagyni a múzeumnegyed standjait sem, itt különleges dizájntermékeket kínálnak.
Bécs óvárosában található a Freyung téri Altwiener Christkindlmarkt, az egyik legrégebbi karácsonyi vásár, ahol 1772 óta a hagyományokhoz hűen kézműves termékeket, üvegből készült dekorációkat, tradicionális jászolt és kerámiákat vásárolhatunk. Pár lépésre innen található az Am Hof téri adventi vásár, ahol a kortárs és antik művészeti tárgyak mellett idén egy újabb gasztronómiai élménnyel, az úgynevezett pezsgőbárral bővült a standok kínálata. Az igazi adventi hangulatra vágyóknak érdemes többek között még a karlsplatzi vásárt, valamint a schönbrunni kastély előtti vásárt felkeresni, hiszen itt a tradicionális karácsonyi ajándékok válogatásán túl kisgyermekes családoknak szóló koncertek, valamint kézműves foglalkozások is lesznek. Aki pedig igazi barokk hangulatra vágyik, mindenképpen látogasson el a Belvedere-kastély karácsonyi falucskájába. 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum