Magyarország legszebb téli kirándulóhelyei – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. január 16., szerda, Gusztáv napja van.

Rovatok

Régiók

Magyarország legszebb téli kirándulóhelyei

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. november
Ne ijedjünk meg a hóeséstől, a mínuszoktól, télen is mozduljunk ki a meleg szobából és kiránduljunk hazánk legszebb téli kirándulóhelyeink egyikére. Segítünk kiválasztani, hova érdemes ellátogatni a barátokkal, a családdal, a gyerekekkel.

Börzsöny

A Duna–Ipoly Nemzeti Park területén található a Börzsöny, amely télen is népszerű kirándulóhely. Budapest Nyugati pályaudvarról közvetlen vonattal 35 perc alatt utazhatunk Kismarosig. Kismarosról az erdei kisvasúttal utazhatunk Királyrétig. Innen indul a klasszikus börzsönyi körtúra a hegység két legnépszerűbb csúcsára, Csóványosra (938 m) és Nagy-Hideg-hegyre (865 m) fantasztikus panorámával, bő vizű patakokkal, gyönyörű szálerdőben. Átlagban 7–8 °C-kal hűvösebb a hőmérséklet a hegycsúcson, mint a hegy lábánál, így érdemes még egy réteg meleg ruhát magunkkal vinni.

 

Velencei-hegység

A Velencei-tó térsége a túrázók paradicsoma: gyalogosan vagy kerékpárral kényelmesen bebarangolható a jelölt útvonalak mentén és nem kell leküzdhetetlennek látszó szintkülönbségekkel vagy nagy távolságokkal sem számolnia az ideérkezőknek. A Velencei-hegységben tett kirándulás garantáltan feltölt, sőt ha kedvez az időjárás, akkor a korcsolya szerelmesei kipróbálhatják a tó természetes jégpályáját is.

 

Kékestető

Kékestető az ország legmagasabb pontja (1014 méter), vadregényes erdő, csodálatos panoráma, romantikus szurdokok, kitűnő hegyi levegő csábítja túrázásra az ide látogatókat. A Kékestetőn kevésbé a szánkózásé vagy a korcsolyáé, mint inkább a síelésé és a túrázóké a főszerep. A kékestetői adótorony az év minden napján látogatható, tetejéről csodaszép kilátás nyílik a téli tájra.

 

Lillafüred

A festői szépségű Lillafüred a Bükk keleti völgyében, Miskolc városától 15 km-re a Garadna és a Szinva patak találkozásánál, a Hámori-tó partján, fenséges bükkerdőkkel koszorúzott, vadregényes katlanban fekszik. A romantikus, idilli hangulatot számos látnivaló fokozza. A barlangtúrázóknak a mínuszok ellenére sem kell lemondaniuk kedvenc hobbijukról, hiszen Lillafüreden a barlangok télen is látogathatók. A felszíni túrázóknak a Hámori-tó mellett lévő Palotaszálló, a függőkert vagy a jéggé dermedt lillafüredi vízesés gyönyörű látványt nyújt.

 

Normafa

A budapesti síelőknek, snowboardosoknak, szánkózni és kirándulni vágyóknak egyértelműen a Normafa a legpraktikusabb úti cél, szinte minden igényt ki tud elégíteni. A Széll Kálmán térről menetrend szerinti BKV-járattal vagy Fogaskerekűvel egyaránt fel lehet jutni ide könnyedén. A Normafa tökéletes helyszín arra, hogy szinte bármivel lecsússzunk a lejtőin, amit erre alkalmasnak találunk.

 

Visegrád

A Dunakanyar ékköve Visegrád, számos történelmi, kulturális és természeti látnivalójával méltán népszerű kirándulóhely. Legfontosabb műemlékei a Királyi Palota, a Salamon-torony és a Fellegvár. Visegrádon télen is kedvelt a téli-nyári bobpálya, ahol a lesiklópálya középső kanyarjaiból gyönyörű rálátás nyílik a visegrádi Fellegvárra.  

 

Vértes-hegység

A Vértes-hegység északnyugati csücskében, Tatabányától 17 km-re található Várgesztes, a tökéletes hely az olyan túrázóknak, akik könnyed téli sétára vágynak. A Vértes felfedezésére Várgesztes, az aprócska település nagyszerű kiindulópont. A faluból több irányba is remek, nem túl megerőltető túraútvonalak indulnak, amelyek többsége néhány óra alatt bejárható, így kisgyerekes családok is bátran nekiindulhatnak a sétának. A barangolás szinte kötelező állomása a gesztesi vár, mely a Vértes hegység nyugati peremén 404 méter magasságban emelkedik sűrű erdők ölelésében. A várhoz a faluból kövezett úton juthatunk fel. A várgesztesi vár tövében pihenőhely, a várfalak között pedig egy retró hangulatú turistaszálló is található.

 

Dobogókő

Dobogókő a Pilis szívében, a Duna–Ipoly Nemzeti park területén található, a Pilis egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Dobogókő elsősorban kitűnő megközelíthetősége és nagyszerű panorámát nyújtó kilátóhelyei miatt népszerű úti cél, télen megfelelő hóviszonyok esetén lesiklópályáját is sokan látogatják. A hegy monumentális sziklákkal teletűzdelt északi oldalában vezető látványos Thirring-körút a hegység egyik legizgalmasabb túraútvonala.

 

Eplény

Eplény a Bakonyban, a zirci medence és a veszprémi fennsík vízválasztóján fekvő település. Az Intersport Síaréna változatos pályarendszerén 16 különböző síútvonalon hódolhatunk a téli sportnak. Itt található Magyarország leghosszabb – egyben megállás nélkül síelhető – útvonala, amely teljesen kezdőbarát kék jelzésű szakaszokból tevődik össze. A kezdőktől a profikig mindenki jól érzi magát a különböző pályák kavalkádjában, legyen az snowboardos, síelő, a free style-t vagy éppen a szánkózást kedvelő. Ki-ki vérmérséklete, tudása és kedve szerint választhat a pályák közül. A gyermekes családokat zárt oktatópálya várja bébifelvonóval, mesefigurákkal és egyéb meglepetésekkel.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum