Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások Miskolctapolcán – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. február 17., vasárnap, Donát napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások Miskolctapolcán

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. november
A Nomád Sportalapítvány az Avalon Parkkal közösen idén is megszervezte az immár hagyománnyá vált Mikulás-futást, mellyel kicsiket és nagyokat egyaránt a mozgásra csábítanak a hidegebb napokon is. A részvétellel nem csak egészségükért és fittségükért tehetnek, de a Nomád Terepfutó Iskola diákjait is támogathatják a jótékonysági eseményen, ahol maga a Mikulás is futni fog.

December 9-én, szombaton 10 órától Mikulás-futás rajtol Miskolctapolcán az Avalon Parkban, ahol az esemény főszereplője a park Mikulása lesz. A nagyszakállú a gyerekekkel együtt kocogja majd le a 2 kilométeres távot, színesítve ezzel a jótékonysági eseményt. A rendezvény célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a környéken élőknek, népszerűsítése a futást és adományt gyűjtsön a Nomád Terepfutó Iskola diákjainak, melyből a felszereléseiket, a versenyeikre való utazást, illetve a terembérleti díjukat finanszíroznák. A versenyen a 7–18 éves korig 6 versenykategóriát indítanak, akiknek 2 kilométeres aszfaltúton kell teljesíteni a távot, illetve a 12–14, valamint a 15–17 évesek 8 kilométeres kategóriában is indulhatnak az erdei utakon a 18 év felettiekkel együtt.

A versenyre való nevezés ingyenes, a résztvevők adományait azonban szeretettel fogadják a szervezők: a 2 kilométeres távon minimum 1000 forint, a 8 kilométeres terepfutáson pedig 2000 forint a támogatás minimum összege. Mindkét távon az első három helyezett – külön fiú és lány, illetve férfi és női kategóriában – értékes díjazásban részesül. Az alkalomhoz illően és a hagyományokat követve minden résztvevő a rajt előtt Mikulás-sapkát kap ajándékba, hogy így teljesítse a távot. A futáson részt vevők felfrissüléséről a XIXO gondoskodik, az érdeklődőket pedig terepfutással kapcsolatos szaktanácsadással is várják a szervezők.

A rendezvény versenykiírását és további információkat az alábbi linkre kattintva érhet el:

http://www.avalonpark.hu/2017/11/08/iii-avalon-nomad-jotekonysagi-mikulas-futas/

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum