Fehérvári advent: édes-mézes, illatos és fényes – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Fehérvári advent: édes-mézes, illatos és fényes

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. december
Az ünnepi díszbe öltözött székesfehérvári belváros mesés kirándulásra hívogat advent hétvégéin. Különleges fények, meghitt hangulat, esti fényfestések, rangos előadók az adventi színpadon, ezért érdemes útra kelni!

A legszebb hazai karácsonyi vásárok közé is beválogatott forralt bor és kürtőskalács illatú forgatagban csodás fények, kézműves portékák, karácsonyi dallamok varázsolják el a látogatót.   

A hangulatos fények, a kedves, karácsonyt idéző mesefigurák, a hatalmas, ragyogó fénybe öltözött karácsonyfa és az alatta körbe-körbe zakatoló mesebeli gőzös látványa, a fényfestés a városháza udvarán és a zeneiskola falán, az egyedi kézműves tárgyakat kínáló vásár forgataga mellett újdonságokat is tartogat a négy adventi hétvége: a városháza esténként kincsesházzá változik, ablakaiban minden este újabb meglepetéssel vár az élő adventi naptár.

Az első adventi vasárnapon a Kisangyalok karát hallhatjuk a Városház téren: a város 11 iskolájából több mint négyszáz énekelni szerető diákja alkotja idén a különleges alkalmi kórust, amely a legszebb karácsonyi dalokkal várja a gyertyagyújtás idején, este hat órakor az adventet ünneplőket. A hétvégeken neves előadók lépnek a közönség elé: Takács Nikolas, Szabó Leslie, a Nyári-lányok, a Gáspár Szilvi Jazz Band és még sokan mások gondoskodnak az ünnepi hangulatról. A hétvégéken kézműves foglalkozások várják a családokat a Hiemer-házban: karácsonyi képeslapokat, fénybefőttet, fényfüzért és gömbdíszeket, apró ajándékokat készíthet itt közösen kicsi és nagy.

 

Programok:

December 3-án például a fehérvári kötődésű Szabó Leslie dalait hallhatja a közönség. Szabó Leslie a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb zeneszerzője és szövegírója. Műsora, az Egy szál gitár a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódik, meghitt és bensőséges világba kalauzol. Az első vasárnapon koncertezik a Zichy-színpadon az Aurevoir zenekar, amely a 60-as évek beat/rock zenéjétől kezdve a magyar, cigány, ír és délszláv népzenén keresztül a francia kávéházi sanzonokon át a régi reneszánsz-barokk zenéig sok-sok stílusból merít. A repertoárban a saját számok mellett vers- és népdalfeldolgozások is találhatók.

Takács Nikolas december 9-én karácsonyi dalokkal lép fel Fehérváron, ahová mindig szívesen látogat. A szintén szombaton fellépő Daniel Speer Brass, azaz a DSB rézfúvós zenekar repertoárja öt évszázad muzsikájából merít. A Zichy-színpadon a DSB Szving karácsony című műsorukat mutatják be. December 10-én a FiveLive Acapella koncertjén az örökzöld popslágerektől egészen a jazzig hallhatók feldolgozások. Az eredetiségre fogékony közönségnek ajánlott az egyedi hangzásvilágú Pankastic! koncertje: a zenekar a „boldog békeidők” jazzes hangzásvilágát ötvözi a modern pop és világzene egyediségével.

A harmadik adventi hétvégén Nyári Aliz és Nyári Edit duó műsora mellett a Harmonia Garden koncertjét élvezhetik a zenekedvelők december 16-án, szombaton. A zenekar közös nyelve a swing, amelyben a tradicionális magyar népzenei elemek, a hagyományőrző magyar nóta és csárdás motívumai fűződnek össze a klasszikus és a századforduló elejei európai jazzel, a bossa nova és a tangó ritmusával. Másnap a fehérvári születésű Mits Marci Horváth Dáviddal áll színpadra, majd a legismertebb klasszikus és kortárs költők műveit, valamint saját szövegű versátiratokat is játszó Kávészünet zenekar is fellép a programban.

A capella műfajban remek Singer Street december 23-án érkezik az adventi színpadra. „Adventkor éljük meg a legszebb előadásainkat: négy tiszta hang karácsonyi dalokkal, Jézusról, lélekről, szeretetről, mint egy kis család a fa alatt” – vallják magukról. Az adventi programok záróakkordja a Gáspár Szilvi Jazz Band koncertje lesz. A fehérvári vintage-jazz énekesnő azt ígéri, csupa karácsonyi hangulatú dallal jönnek, szóval egy nappal szenteste előtt érdemes kilátogatni a Zichy-színpadhoz egy kis ünnepi hangolódásra!

 

Zichy-ligetben december elején idén is megnyit a jégpálya, hogy a tél örömeit fokozzuk! Nem akármilyen jégpálya várja a látogatókat Fehérváron! A város egyik legromantikusabb helyén fokozhatatlan karácsonyváró hangulatban róhatjuk a köröket.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum