Újabb lombkoronasétányt adtak át Karcagon – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Újabb lombkoronasétányt adtak át Karcagon

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. december
December 6-án Karcagon adták át hazánk legújabb lombkoronasétányát, amelyen végighaladva magasabb szinten szemlélhető az erdő élővilága, az erdő állományalkotó fáinak formája, elhelyezkedése.

Az egész évben ingyenesen látogatható, az erdő megismerését segítő sétány 40 interaktív állomáson keresztül a legmodernebb eszközökkel mutatja be az erdő élővilágát, a környék helytörténetét, tájtörténetét. Hozzásegít, hogy évszaktól függetlenül olyan magasságokban tudjunk szemlélődni, ahová az átlag kiránduló nem jut el. A sétány közvetlen közelében pihenőpadokat, valamint a gyermekek további szórakozását segítő játszótéri játékokat is elhelyeztek.

A NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt.-nek fontos a fenntartható erdőgazdálkodás mellett a társadalom minél szélesebb rétegei számára elérhetővé tenni az erdőt, megismertetni a természet szépségeit, a közjóléti szerepvállalását. A társaság a kezelésében lévő erdőterületeken öt parkerdőt, egy arborétumot, erdei iskolát, vadasparkot, erdei játszótereket, kerékpárutat, tanösvényeket és sok egyéb, a közjót szolgáló létesítményt működtet, amely mind az erdőbe látogatók kikapcsolódását szolgálja.

Az elmúlt évek eredményeinek köszönhetően az erdőgazdaság évente több mint 100 millió forintot költhet közjóléti beruházásokra, aminek keretében többek között a tiszaigari arborétum teljes körű megújulása, a pótharaszti erdőőri lak és tanösvény kialakítása, a szolnoki Széchenyi Parkerdő területének bővítése valósult meg. Karcagon 2005-ben kezdődött meg a parkerdei fejlesztés. Először a tanösvénnyel, futópályák kihelyezésével, esőbeállókkal, padokkal és egyéb közjóléti berendezésekkel. A nagyjából 6 méter magas, 234 méter hosszú ösvény mentén a korábbi 22 közjóléti létesítmény mellé még 43 darabot helyeztek ki. Ez magába foglal tűzrakó helyet, szeméttárolót, irányító- és eligazítótáblákat, valamint különféle játszótéri elemeket.

„Az erdőben semmi sem öncélú. Minden gyomnak, minden rovarnak, madárnak megvan a maga pontosan meghatározott szerepe. A bemutatótáblák ismeretet nyújtanak a természet, a helytörténet iránt érdeklődőknek, lehetőséget adnak az erdő és az ember kapcsolatának tudatos formálására, az erdészszakma és a természetvédelem bemutatására” – mondta Dégi Zoltán, a NEFAG Zrt. vezérigazgatója.

„Bízunk benne, hogy a nagyközönség is hamar felfedezi az új létesítményt, megbecsüli és vigyázva használja azt, hogy az idelátogatók hosszú ideig élvezhessék, tanulmányozhassák az erdő csodáit.”


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum